Το ΔΝΤ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 2016

Το ΔΝΤ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών το 2016

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελλάδα αποτελεί έναν από τους μεγάλους πολιτικούς κινδύνους παγκοσμίως για το 2016, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ΔΝΤ στην έκθεσή του για τις δημοσιονομικές εξελίξεις (Fiscal Monitor). Οπως αναφέρει το Ταμείο, «ο εκλογικός κύκλος ή τα πολιτικά αδιέξοδα μπορούν να εμποδίσουν την εφαρμογή πολιτικών αποφάσεων ή να αποθαρρύνουν τη λήψη ισχυρής πολιτικής δράσης το 2016 σε μια σειρά χωρών, συμπεριλαμβανομένων των αναπτυγμένων οικονομιών (Αυστραλία, Ελλάδα, Ηνωμένες Πολιτείες), των αναδυόμενων (Βραζιλία, Νότιος Αφρική, Βενεζουέλα) και των αναπτυσσόμενων (Γκάνα, Ζάμπια)». Ουσιαστικά, το Ταμείο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών φέτος.

Πέραν αυτών, στην έκθεσή του δεν προχωρά σε προβλέψεις για την πορεία των δημοσιονομικών μεγεθών της Ελλάδας, δεδομένου ότι ακόμα γίνονται διαπραγματεύσεις για τα μέτρα που θα εφαρμοστούν. Ωστόσο περιλαμβάνει στο Fiscal Monitor την εκτίμησή του ότι πέρυσι ο προϋπολογισμός έκλεισε με πρωτογενές έλλειμμα 0,6% του ΑΕΠ, όταν η Αθήνα υπολογίζει πρωτογενές πλεόνασμα 0,2 – 0,4% του ΑΕΠ. Γεγονός το οποίο αναδεικνύει τις μεγάλες διαφορές των δύο πλευρών στις συζητήσεις που γίνονται αυτές τις ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή