Προεπιλογή 42 σχεδίων για ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ

Προεπιλογή 42 σχεδίων για ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 42 ανέρχονται τα επενδυτικά σχέδια που έχουν ήδη προεπιλεγεί, προκειμένου να ενταχθούν στο πακέτο Γιούνκερ, με τον συνολικό τους προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 5,6 δισ. ευρώ. Τα εν λόγω επενδυτικά σχέδια θα υποβληθούν προς έγκριση στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ). Η σχετική εισήγηση έγινε από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και εγκρίθηκε κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ), που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.

Τα προτεινόμενα από την κυβέρνηση επενδυτικά σχέδια αφορούν έργα στους τομείς της ενέργειας, των υποδομών, του τουρισμού, των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας, της έρευνας, ανάπτυξης και καινοτομίας και των ιδιωτικών βιομηχανικών επενδύσεων.

Το αμέσως προσεχές διάστημα, πάντως, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΥΣΟΙΠ, η κυβέρνηση θα δώσει βαρύτητα τόσο στην ανάπτυξη ενός δικτύου από νέες μαρίνες, σε συνδυασμό με έργα αναβάθμισης και περαιτέρω αξιοποίησης υφισταμένων, όσο και στον εντοπισμό και στην ομαδοποίηση δημοσίων κτιρίων που χρήζουν ενίσχυσης και αναβάθμισης (στατικής, ενεργειακής, λειτουργικής, αισθητικής). Η κυβέρνηση, εξάλλου, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στους ενδιαφερομένους να αναζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες αλλά και να καταθέσουν τις προτάσεις τους στην Ειδική Γραμματεία Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΕΓΣΔΙΤ) του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών θα αναλάβουν τη μελέτη τόσο της οικονομικής βιωσιμότητας όσο και των εναλλακτικών τρόπων χρηματοδότησης κάθε επενδυτικής πρότασης.

Σημειώνεται ότι στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχουν ήδη κατατεθεί, στο πλαίσιο του πακέτου Γιούνκερ, αρκετές μεμονωμένες προτάσεις αμιγώς ιδιωτικών επενδύσεων, ορισμένες εκ των οποίων βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο αξιολόγησης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή