Θρίλερ η επικύρωση πώλησης του Αστέρα

Θρίλερ η επικύρωση πώλησης του Αστέρα

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θρίλερ εξελίσσεται η διαδικασία έγκρισης του σχεδίου αξιοποίησης του Αστέρα Βουλιαγμένης, καθώς το αρμόδιο κυβερνητικό όργανο στο οποίο συζητήθηκε το θέμα δεν έχει ακόμη γνωστοποιήσει την απόφασή του. Πρόκειται για μια ασυνήθιστη εξέλιξη, αφού συνήθως οι επισπεύδοντες, στην προκειμένη περίπτωση η Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ, ενημερώνονται άμεσα γι’ αυτές τις αποφάσεις.

Η σχετική συζήτηση έγινε την Παρασκευή σε μια μαραθώνια συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Διοίκησης (ΚΣΔ). Το ΚΣΔ απαρτίζεται από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων και είναι το όργανο της κυβέρνησης που προωθεί τα ΕΣΧΑΔΑ για να δημιουργηθεί το απαραίτητο πλαίσιο για την επένδυση.

Τα στελέχη της ομάδας του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας, αλλά και των μελετητών που συνεργάζονται για την προώθηση του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης του Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) του Αστέρα Βουλιαγμένης, παρουσίασαν τις λεπτομέρειές του και απάντησαν στις πολλές ερωτήσεις. Αποχώρησαν, αλλά δεν ενημερώθηκαν μετά τη λήξη της συνεδρίασης, που συνεχίστηκε μετά την έξοδό τους μέχρι αργά το απόγευμα. Ενημέρωση δεν υπήρξε ούτε μέχρι αργά το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ και από επικοινωνία της «Κ» με τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών, που συγκαλεί το ΚΣΔ, δεν προέκυψε ενημέρωση.

Κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής δηλώνουν, πάντως, συγκρατημένα αισιόδοξοι για θετική εξέλιξη. Εφόσον τελικά το ΚΣΔ έχει εγκρίνει το ΕΣΧΑΔΑ, θα το προωθήσει προς το Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι το τελευταίο βήμα πριν από την έκδοση προεδρικού διατάγματος, που θα ανοίξει έτσι τον δρόμο για την ολοκλήρωση της πώλησης ύστερα από δύο και πλέον χρόνια από την κήρυξη της Jermyn Street Real Estate Fund ως προτιμητέου επενδυτή.

Ο επενδυτής έχει δεσμευθεί να καταβάλει 400 εκατ. ευρώ, με νέα συμφωνία στα τέλη του 2015, για πολύ πιο περιορισμένα δικαιώματα ανάπτυξης από αυτά με τα οποία προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός το 2013.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή