Κορυφαίο νησί στην Ευρώπη η Σαντορίνη

Κορυφαίο νησί στην Ευρώπη η Σαντορίνη

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To κορυφαίο νησί στην Ευρώπη και το δεύτερο κορυφαίο στον κόσμο για το 2016 είναι η Σαντορίνη, σύμφωνα με σχετική λίστα που δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα TripAdvisor. Ειδικότερα, η μεγαλύτερη σε επισκεψιμότητα ταξιδιωτική ιστοσελίδα στον κόσμο δημοσιοποίησε τα αποτελέσματα με τα καλύτερα νησιά σε παγκόσμιο επίπεδο ανά ήπειρο και ανά χώρα, βάσει των κριτικών των χρηστών της. Στην παγκόσμια λίστα με τα 10 κορυφαία νησιά, την πρώτη θέση κατέλαβε το νησί Μάουι, τη δεύτερη η Σαντορίνη και την τρίτη η Τζαμάικα. Στην Ευρώπη, από τα 10 κορυφαία νησιά που περιλαμβάνει η σχετική λίστα τα τρία είναι ελληνικά. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Σαντορίνη και ακολουθούν κατά σειρά προτίμησης η Μαγιόρκα, η Μαδέρα, η Κρήτη, η Τενερίφη, η Ρόδος, τα Κανάρια Νησιά, η Κορσική, το Τζέρσεϊ και το Κάπρι.

Στην κορυφή της ελληνικής λίστας με τα 10 κορυφαία νησιά βρίσκεται, επίσης, η Σαντορίνη και ακολουθούν η Κρήτη, η Ρόδος, η Μύκονος, η Ζάκυνθος, η Κέρκυρα, η Κεφαλλονιά, η Νάξος, η Σκιάθος και η Μήλος. Εξάλλου, η Κόκκινη Παραλία της Σαντορίνης περιελήφθη από το ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller μεταξύ των πιο φωτογενών χρωματιστών παραλιών στον κόσμο. Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται παραλίες από τις Μπαχάμες, τη Χαβάη, τις Φιλιππίνες, την Αυστραλία, τις Μαλδίβες κ.ά.

Να σημειωθεί ότι σε άλλη λίστα του TripAdvisor με τους 25 κορυφαίους προορισμούς στην Ευρώπη για το 2016 συμπεριλαμβάνεται και η Αθήνα. Την πρώτη θέση μεταξύ των κορυφαίων προορισμών τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην παγκόσμια λίστα κατέλαβε το Λονδίνο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή