Η ΕΤΕπ θα στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη

Η ΕΤΕπ θα στηρίξει την οικονομική ανάκαμψη

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αποφασιστικότητα και τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) να συμβάλει στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε ο επικεφαλής του Investment Team Greece της ΕΤΕπ, Νίκολας Τζένετ.

«Είμαστε εδώ για να χρηματοδοτήσουμε επιχειρηματικές ιδέες, οι οποίες θα συμβάλουν στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και θα δημιουργήσουν μόνιμες θέσεις εργασίας», επισήμανε το στέλεχος της ΕΤΕπ, μιλώντας στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Οπως εξήγησε, «ως τράπεζα, προσκαλούμε τους ιδιώτες επιχειρηματίες απ’ όλο το φάσμα του επιχειρείν που αναζητούν χρηματοδοτήσεις στα επενδυτικά τους σχέδια να χτυπήσουν την πόρτα μας και να συνεργαστούμε». «Οι συνολικές χορηγήσεις», συνέχισε, «για το 2016 θα εξαρτηθούν αποκλειστικά και μόνον από τη ζήτηση που θα υπάρξει για χρηματοδότηση από μέρους του ιδιωτικού και φυσικά του δημοσίου τομέα στην Ελλάδα».

«Στόχος μας είναι να χρηματοδοτούμε και όχι να απορρίπτουμε αιτήσεις δανειοδότησης», επισήμανε ο κ. Τζένετ και επιβεβαίωσε το γεγονός ότι η Ελλάδα «διαθέτει ποιοτικά πολύ υψηλό ανθρώπινο δυναμικό, μεγάλο μέρος του οποίου, λόγω της κρίσης, έφυγε από τη χώρα». «Σκοπός μας είναι με την ανάπτυξη να επιστρέψει», προσέθεσε.

«Είμαστε εδώ για να συμβάλουμε στην παροχή τεχνικής υποστήριξης σε έργα που θα είναι κατάλληλα και βιώσιμα, ιδιαίτερα στον ιδιωτικό τομέα, στις εταιρείες μέσης κεφαλαιοποίησης και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας», συνέχισε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή