Δηκτικός ο γερμανικός Τύπος στο αίτημα για Σύνοδο Κορυφής

Δηκτικός ο γερμανικός Τύπος στο αίτημα για Σύνοδο Κορυφής

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου –με αρνητική διάθεση– βρέθηκε η Ελλάδα, με αφορμή την πρόθεση του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα να ζητήσει τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα. Η Frankfurter Allgemeine Zeitung ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας «για άλλη μια φορά προσπαθεί να μεταφέρει τη συζήτηση για τις μεταρρυθμίσεις, από τους υπουργούς Οικονομικών που κάνουν σκληρούς υπολογισμούς, στους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, που είναι πολιτικά διαλλακτικοί». Μάλιστα, ο τίτλος του άρθρου ήταν «Ο Τσίπρας παραμένει Τσίπρας».

Ακόμη πιο καυστική ήταν η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. «Η Μέρκελ έριξε χυλόπιτα στον Τσίπρα» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος άρθρου, στο οποίο αναφέρεται πως «οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων δεν θέλουν να διαμεσολαβήσουν στη διαμάχη με την τρόικα. Μέσα στην ανάγκη του ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το τηλέφωνο και κάλεσε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ. Μετά την ακύρωση της προγραμματισμένης συνάντησης των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών λόγω ελαχίστων πιθανοτήτων συμφωνίας, ο Ελληνας πρωθυπουργός ζήτησε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων. Ωστόσο, η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ δεν κρίνει απαραίτητο να κάνει το ελληνικό οικονομικό δράμα πάλι θέμα άμεσης προτεραιότητας».

Η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung υποστηρίζει ότι «και οι δύο πλευρές πρέπει να υποχωρήσουν. Η Ελλάδα πρέπει επιτέλους να περάσει από τη Βουλή τις συμπεφωνημένες μεταρρυθμίσεις. Από την άλλη, οι πιστωτές πρέπει να σταματήσουν να φορτώνουν στην Αθήνα επιπλέον έκτακτα προγράμματα λιτότητας, που έχουν μόνο ένα σκοπό: οι Ευρωπαίοι εταίροι προσπαθούν έτσι να διασφαλίσουν το ΔΝΤ ως δανειοδότη. Οποιος το θέλει όμως αυτό πρέπει να είναι έτοιμος να δεχθεί και ελαφρύνσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή