Σύστημα εισροών-εκροών σε πλοία μεταφοράς καυσίμων για καταπολέμηση λαθρεμπορίου

Σύστημα εισροών-εκροών σε πλοία μεταφοράς καυσίμων για καταπολέμηση λαθρεμπορίου

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες ενέργειες για την υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης, από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, τον υφυπουργό Μεταφορών και Δικτύων και τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, με θέμα τον «καθορισμό προδιαγραφών και απαιτήσεων για την έγκριση πλωτών μέσων μεταφοράς καυσίμων ναυτιλίας ως πλωτών εφοδιαστικών μέσων».

Υπενθυμίζεται πως το 2012 η ελληνική κυβέρνηση υποχρεώθηκε υπό την πίεση του μνημονίου να θεσμοθετήσει μέτρα για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων εν γένει και κατέληξε σε ένα θεσμικό πλαίσιο, η ενεργοποίηση του οποίου στηρίχτηκε στην πρόβλεψη έκδοσης 14 συνολικά υπουργικών αποφάσεων. Από αυτές πολλές δεν έχουν εκδοθεί ή δεν έχουν εφαρμοστεί στο σύνολό τους και άλλες για να εφαρμοστούν απαιτούνται συμπληρωματικές υπουργικές αποφάσεις. Η τωρινή απόφαση, με την οποία εφαρμόζεται μια ακόμα από τις προβλέψεις του προαναφερθέντος νομοθετικού πλαισίου που καθορίζει ο νόμος 4072 του 2012, αποσκοπεί στην ενίσχυση της προσπάθειας πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων και συγκεκριμένα των ναυτιλιακών καυσίμων. Ειδικότερα δε καλύπτεται η ανάγκη για την εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης εισροών-εκροών στα πλωτά εφοδιαστικά μέσα και καθορίζονται οι απαιτήσεις για συμμόρφωση, καταγραφή, λειτουργία και διασφάλιση των μετρήσεων. Επίσης, καθορίζονται οι διαδικασίες και οι προδιαγραφές, με την εγκατάσταση ηλεκτρονικού συστήματος εντοπισμού θέσης (σύστημα GPS), συλλογής και αποστολής δεδομένων, στα πλωτά εφοδιαστικά μέσα και η ηλεκτρονική αποστολή τους στο αρμόδιο κέντρο.

Σε σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως «ο αγώνας κατά του λαθρεμπορίου, της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής είναι δύσκολος και καθημερινός, αλλά η κυβέρνηση προχωρώντας και εφαρμόζοντας αποφάσεις, όπως η συγκεκριμένη, δημιουργεί το κατάλληλο νομοθετικό πλαίσιο και τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές για την καταπολέμησή τους».

Ωστόσο, παρά τις δηλώσεις των συναρμόδιων υπουργών, η κατάσταση σε σχέση με την εφαρμογή του νόμου για την πάταξη του λαθρεμπορίου, τέσσερα χρόνια μετά την ψήφισή του σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΕΠΕ, έχει ως εξής:

• Η ΚΥΑ για την εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών στις φορολογικές αποθήκες δεν μπορεί να εφαρμοστεί χωρίς την έκδοση νέας διευκρινιστικής ΚΥΑ.

• Χρειάζεται επίσης τροποποίηση της ΚΥΑ για την εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών στις εγκαταστάσεις των αεροδρομίων.

• Απαιτείται η άμεση εφαρμογή της ΚΥΑ που προβλέπει επέκταση συστημάτων εισροών-εκροών σε όλους τους αποθηκευτικούς χώρους που αποθηκεύουν ή διακινούν προϊόντα.

Επιπλέον, κι αυτό είναι ίσως το σημαντικότερο, ενώ έχει εγκατασταθεί σύστημα εισροών-εκροών στα πρατήρια και στους πωλητές θέρμανσης, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων αδυνατεί να διασταυρώσει τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να μη γίνεται κανένας έλεγχος και ουσιαστικά να νομιμοποιούνται οι παραβάτες, οι οποίοι με το άλλοθι ότι ενημερώνουν τις Αρχές, συνεχίζουν ανενόχλητοι τη διακίνηση λαθραίου καυσίμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή