Χ. Γεωργιάδης: Λάθος συνταγή η αύξηση φόρων

Χ. Γεωργιάδης: Λάθος συνταγή η αύξηση φόρων

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την άποψη ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αυξήσει τη φορολογία, γιατί αυτή η πολιτική δεν οδηγεί σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών της Κύπρου, Χάρης Γεωργιάδης. Ωστόσο κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει το πρόγραμμα στο οποίο έχει δεσμευτεί.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, οι δανειστές της Ελλάδας δεν θα έπρεπε να έχουν και νέες απαιτήσεις από τη χώρα. Σημείωσε, μάλιστα, πως «εγώ, προσωπικά, δεν πιστεύω ότι η αύξηση της φορολογίας θα οδηγήσει την Ελλάδα κάπου», αλλά συμπλήρωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμα που έχει συμφωνήσει.

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός εξήγησε γιατί η χώρα του κατάφερε να βγει από το μνημόνιο και όχι ακόμα η Ελλάδα. Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε ότι «παλαιότερα δεν ήταν πρόβλημα να πάρει κάποιος δάνειο. Σήμερα δεν είναι πλέον έτσι. Οι τράπεζες είναι πολύ προσεκτικές».

Ενα άλλο παράδειγμα που έδωσε ήταν ότι «στον δημόσιο τομέα ζήσαμε πάνω από τις δυνατότητές μας. Είχαμε ετήσιο έλλειμμα από 5% έως 6% του ΑΕΠ. Το 2016 θα είναι ο τρίτος συνεχόμενος χρόνος όπου θα έχουμε ισοσκελισμένο προϋπολογισμό. Αυτό μας οδήγησε στο να μη χρειαστεί να αυξήσουμε τη φορολογία. Από την άνοιξη του 2013 δεν έχουμε βάλει νέους φόρους. Αυτό βοήθησε την ιδιωτική οικονομία και τα δημόσια οικονομικά να ανακάμψουν». Με αυτόν τον τρόπο έδειξε γιατί δεν βοηθά η επιβολή επιπλέον φορολογίας στην Ελλάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή