Στα χέρια των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης η ελληνική πρόταση για τον αυτόματο μηχανισμό

Στα χέρια των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης η ελληνική πρόταση για τον αυτόματο μηχανισμό

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης βρίσκεται η πρόταση της Ελλάδας για το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει ο αυτόματος μηχανισμός διόρθωσης πιθανών αποκλίσεων από τους δημοσιονομικούς στόχους.

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών η πρόταση θα συζητηθεί αύριο στο EWG που θα συνεδριάσει το πρωί όσο και στο Eurogroup που θα ακολουθήσει. Στο οικονομικό επιτελείο εκτιμούν ότι στο Eurogroup θα συζητηθεί και το θέμα του χρέους ενώ υποστηρίζουν ότι υπάρχει κατ'αρχήν συμφωνία για τα υπόλοιπα θέματα της αξιολόγησης και συγκεκριμένα Το Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, τα κόκκινα δάνεια, το ασφαλιστικό, το φορολογικό και τους έμμεσους φόρους.

Το πρωί της Δευτέρας στο EWG θα συμμετάσχει ο αναπληρωτής υπ. Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκης και η συνεδρίαση του Eurogroup θα ξεκινήσει στις 3 μ.μ. τοπική ώρα.

Οπως αναφέρουν από το υπουργείο Οικονομικών, συζήτηση θα γίνει και για το χρέος, για πρώτη φορά του επίσημου τομέα, όπως προβλέπει η συμφωνία του καλοκαιριού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή