Φρ. Ντρούντι: «Τα προληπτικά μέτρα μειώνουν τον κίνδυνο»

Φρ. Ντρούντι: «Τα προληπτικά μέτρα μειώνουν τον κίνδυνο»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Από εδώ και στο εξής, η Ελλάδα πρέπει να εστιάσει  στην υλοποίηση μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίσουν τη δημοσιονομική βιωσιμότητα, θα προαγάγουν τις επενδύσεις και θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη και στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Είμαι πεπεισμένος ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό», δήλωσε ο νέος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην τρόικα, Φρ. Ντρούντι.

Σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» και ερωτηθείς σχετικά με το θέμα των προληπτικών μέτρων, ο κ. Ντρούντι υποστήριξε πως «σκοπός των μέτρων που αναφέρετε είναι να μειώσουν τους κινδύνους του προγράμματος. Αλλά τα μέτρα αυτά θα χρειαστεί να ενεργοποιηθούν μόνο σε περίπτωση που η Ελλάδα δεν επιτύχει τους στόχους της για το πρωτογενές πλεόνασμα. Και αν η Ελλάδα εφαρμόσει με συνέπεια και σταθερότητα τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις, θα επιτύχει τους δημοσιονομικούς της στόχους».

Επίσης, σε ερώτηση για το πού αποδίδει την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος, ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ ανέφερε πως «μην ξεχνάτε ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας ήταν πολύ σύνθετη» και πρόσθεσε ότι «οι περίοδοι μεταρρυθμίσεων εναλλάσσονταν με περιόδους χρονοτριβής και, κατά συνέπεια, η Ελλάδα δεν μπόρεσε μέχρι στιγμής να επιτύχει διατηρήσιμη επάνοδο στις αγορές. Πιο πρόσφατα υπήρξαν κάποιες θετικές ενδείξεις και θα θέλαμε να ενθαρρύνουμε την ελληνική κυβέρνηση να συνεχίσει αυτή την πορεία».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή