Βερολίνο: Πρώτα η αξιολόγηση, μετά η συζήτηση για χρέος

Βερολίνο: Πρώτα η αξιολόγηση, μετά η συζήτηση για χρέος

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σταθερή στη θέση της ότι μια ενδεχόμενη ελάφρυνση χρέους δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Ελλάδα παραμένει η Γερμανία.

Οπως επανέλαβε την Δευτέρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφαν Σάιμπερτ, το Βερολίνο εξακολουθεί να πιστεύει ότι πρώτα θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ελληνική αξιολόγηση και στη συνέχεια να συζητηθεί το θέμα του χρέους.  

Επιμένει για ελάφρυνση ο Γκάμπριελ

Ωστόσο, διαφορετική θέση έχει ο Γερμανός αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ ο οποίος δήλωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα πρέπει να ξεκινήσουν τις συνομιλίες για την ελάφρυνση χρέους της Ελλάδας, προειδοποιώντας ότι περαιτέρω μέτρα λιτότητας θα συντρίψουν τις πρώτες ενδείξεις της πρόσφατης οικονομικής ανάκαμψης.

«Πρέπει να βοηθήσουμε τη χώρα να μειώσει το βάρος του χρέους της», δήλωσε ο Γκάμπριελ σε ομιλία στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι η ελληνική οικονομία εν τέλει αναπτύσσεται και πάλι και αυτό δεν πρέπει να το καταπνίξουν πρόσθετα μέτρα λιτότητας.

«Γι’ αυτό το λόγο, πρέπει επιτέλους να γίνει ένα βήμα στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες προκειμένου να κινηθούμε προς μια κατάσταση όπου η Ελλάδα δεν θα πρέπει να πολεμά κάθε χρόνο για να λάβει νέα δάνεια για την αποπληρωμή παλαιών δανείων», δήλωσε ο Γκάμπριελ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή