Νομοθετήματα-εξπρές οι συστάσεις του ΟΟΣΑ

Νομοθετήματα-εξπρές οι συστάσεις του ΟΟΣΑ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μία από τις μεταρρυθμίσεις που προκάλεσαν έντονες αντιπαραθέσεις ήδη από το 2013 μεταξύ της τότε κυβέρνησης και παραγόντων της αγοράς πρόκειται να τεθεί σε ισχύ τις προσεχείς εβδομάδες.

Ο λόγος, για την απελευθέρωση της πώλησης μερίδας μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ), διαδικασία η οποία, βάσει του μνημονίου, πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούνιο.

Πολύ πιο άμεσα, μέσα στον Μάιο δηλαδή, η ελληνική κυβέρνηση καλείται να νομοθετήσει τις εκκρεμείς συστάσεις του ΟΟΣΑ που αφορούν τα τρόφιμα (μεταξύ αυτών και αλλαγές στον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών) ενώ έως τον Ιούλιο του 2016 πρέπει να έχει νομοθετήσει τις εναπομείνασες συστάσεις που αφορούν την απελευθέρωση της αγοράς δομικών υλικών.

Εως τον Ιούνιο του 2016 η ελληνική κυβέρνηση καλείται να νομοθετήσει τις συστάσεις της τρίτης εργαλειοθήκης σε ό,τι αφορά τον τομέα του χονδρικού εμπορίου. Σημειώνεται ότι η τρίτη εργαλειοθήκη αφορά τον εντοπισμό των ρυθμιστικών εμποδίων ανταγωνισμού στους τομείς του χονδρεμπορίου, των κατασκευών, του ηλεκτρονικού εμπορίου, των ΜΜΕ και των λοιπών κλάδων της μεταποίησης. Εως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, εξάλλου, προβλέπεται νομοθέτηση των πέντε συστάσεων της δεύτερης εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ που αφορούν τα αναψυκτικά και τα πετρελαιοειδή.

Στο πλαίσιο της βελτίωσης του επιχειρείν η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει εξάλλου έως τον Ιούνιο του 2016 να νομοθετήσει την απλοποίηση της αδειοδότησης λειτουργίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων, των τουριστικών καταλυμάτων, αλλά και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή