Αυξήθηκαν το α΄ 4μηνο τα φορολογικά έσοδα

Αυξήθηκαν το α΄ 4μηνο τα φορολογικά έσοδα

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένα κατά 1,4% ήταν τα φορολογικά έσοδα που εισπράττονται από τις εφορίες και τα τελωνεία στο τετράμηνο του έτους σε σχέση με τον στόχο του προϋπολογισμού. Συγκεκριμένα, το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου εισπράχθηκαν 14,9 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 978 εκατ. ευρώ επιστράφηκαν στους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις. Τα καθαρά έσοδα μετά τις επιστροφές φόρων διαμορφώθηκαν στα 13,92 δισ. ευρώ. Ωστόσο τον Απρίλιο τα έσοδα των εφοριών και των τελωνείων παρουσιάζουν απόκλιση σε σχέση με τον στόχο που είχε τεθεί. Συγκεκριμένα, τα έσοδα ανήλθαν στα 3,27 δισ. ευρώ έναντι στόχου 3,35 δισ. ευρώ. Σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα τα φορολογικά έσοδα ήταν λιγότερα κατά περίπου 600 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα τον Απρίλιο εισπράχθηκαν:

• 2,04 δισ. ευρώ από τις εφορίες.

• 991,3 εκατ. ευρώ από τα τελωνεία και

• 239,4 εκατ. ευρώ από μερίσματα Δημοσίου και κέρδη από τυχερά παιχνίδια.

Σημειώνεται ότι τα ανωτέρω στοιχεία έχουν μικρές αποκλίσεις από τα στοιχεία που δημοσιεύει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς προσμετρούνται και άλλες πηγές εσόδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή