Παρέμβαση ΓΓΔΕ για το ωράριο λειτουργίας τελωνείων

Παρέμβαση ΓΓΔΕ για το ωράριο λειτουργίας τελωνείων

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην άμεση επίλυση του θέματος που έχει προκύψει με τα ωράρια λειτουργίας των τελωνείων προχωρά η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, σε συνεργασία με τους φορείς της αγοράς.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας, με τη συμμετοχή του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Γιώργου Πιτσιλή και εκπροσώπων της αγοράς, o γ.γ. δεσμεύθηκε για την άμεση διευθέτηση του ζητήματος, ώστε να εξυπηρετούνται χωρίς εμπόδια οι επιχειρήσεις, ειδικά σε ό,τι αφορά τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων.

Αμεσα αναμένεται η έκδοση σχετικής εγκυκλίου, η οποία θα παρέχει τις απαραίτητες οδηγίες προς τα τελωνεία και ευελιξία προς τους ενδιαφερομένους, για να διευκολύνονται οι εμπορευματικές συναλλαγές μέχρι τις 21.00 από Δευτέρα έως Παρασκευή και μέχρι τις 15.00 το Σάββατο.

Υπενθυμίζεται πως το θέμα ανέκυψε πριν από λίγες μέρες, όταν και έγινε γνωστό πως δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ απόφαση με την οποία το μεγαλύτερο τελωνείο της χώρας, το Ε΄ Πειραιά, θα λειτουργούσε από την 1η Ιουνίου με περιορισμένο ωράριο, έως τις 17:00, και όχι έως τις 21:00, όπως λειτουργεί τα τελευταία χρόνια. Ο περιορισμός αυτός των ωρών λειτουργίας θα έπληττε καίρια την ανταγωνιστικότητα των εξαγωγέων, καθώς οι χρόνοι για αυθημερόν διεκπεραίωση και φόρτωση δεν θα επαρκούσαν.

Διευκρινίζεται ότι, μετά και τη χθεσινή απόφαση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, οι συναλλασσόμενοι θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα τελωνεία και πέραν του ωραρίου, έπειτα από αίτησή τους.

Ο κ. Γιώργος Πιτσιλής δήλωσε, μετά τη σχετική διαβούλευση, πως «η συνάντηση ήταν απολύτως απαραίτητη, καθώς ακούσαμε τους φορείς και ενημερωθήκαμε πλήρως για τις ανάγκες τους, στις οποίες και επιχειρούμε πάντα να ανταποκριθούμε, στο μέτρο του εφικτού. Στόχος της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι η υποστήριξη του επιχειρείν, με ταυτόχρονη διασφάλιση των συμφερόντων του Δημοσίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή