Στο 25% του ΑΕΠ η παραοικονομία

Στο 25% του ΑΕΠ η παραοικονομία

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tο μέσο μέγεθος της παραοικονομίας αγγίζει το 25% του επίσημου ΑΕΠ στην Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα του καθηγητή Φρέντριχ Σνάιντερ, ο οποίος είναι ο κυριότερος από τους σύγχρονους μελετητές της παραοικονομίας. Η εμπειρία του ερευνητή κ. Σνάιντερ είναι εντυπωσιακή, καθώς έχει πραγματοποιήσει παρόμοιου μεγέθους έρευνες σε άλλες χώρες, όπως η Γερμανία και η Αυστρία και έχει εκτιμήσει επίπεδα της διαφθοράς και της παραοικονομίας σε 145 χώρες ανά τον κόσμο.

Τα θέματα της παραοικονομίας, της διαφθοράς, των ελλειμμάτων και του δημοσίου χρέους είναι πλέον στην ημερήσια διάταξη. Τα δεδομένα για το ελληνικό χρέος και το ελληνικό δημοσιονομικό έλλειμμα/πλεόνασμα θα μεταβάλλονται και τα δεδομένα της παραοικονομίας θα προσαρμόζονται στις εκάστοτε μακροοικονομικές μεταβολές, οπότε η συνεχής παρακολούθηση της συγκεκριμένης πράξης επιβάλλεται.

Μπορεί να ενσωματωθεί ποσοστό της σκιώδους οικονομίας στο πραγματικό ΑΕΠ στην Ελλάδα; Ποιες οι προτάσεις για την καταπολέμηση της σκιώδους οικονομίας προς την ελληνική κυβέρνηση; Γιατί οι Ελληνες φοροδιαφεύγουν; Θα βοηθήσει την Ελλάδα μία μείωση της παραοικονομίας να βγει από την κρίση;

Απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά, μεταξύ άλλων, θα δοθούν κατά τη διάρκεια του διεθνούς συνεδρίου με τίτλο «International Conference on International Business 2016» (20-22 Μαΐου 2016), που συνδιοργανώνει το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στους χώρους του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace, στην οδό Μοναστηρίου 305, από τις 9.30 το πρωί της Παρασκευής 20 Μαΐου 2016.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή