ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυστρία: Αισιόδοξος για το ελληνικό πρόγραμμα δηλώνει ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ

Αυστρία: Αισιόδοξος για το ελληνικό πρόγραμμα δηλώνει ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ

Την αισιοδοξία του για το ελληνικό πρόγραμμα, μετά τη χθεσινοβραδινή, μαραθώνια συνεδρίαση του Eurogroup στις Βρυξέλλες, εξέφρασε σε δηλώσεις του, το μεσημέρι, στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Χανς Γεργκ Σέλινγκ.

«Είναι μία καλή συμφωνία, υπήρξε ένας συμβιβασμός και σε ότι αφορά τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ, σημειώνοντας πως οι συνομιλίες στο Eurogroup υπήρξαν μακρές και δύσκολες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μπορούμε να είμαστε σίγουροι πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα προτείνει τώρα στο Διοικητικό του Συμβούλιο την προσχώρηση του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα».

Σε χθεσινές δηλώσεις του, πριν την έναρξη της Συνόδου, ο Χανς Γεργκ Σέλινγκ είχε εκφράσει κριτική σε σχέση με τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, αναφέροντας πως υπάρχουν διαφορές στην αξιολόγηση της Ελλάδας, εκτιμώντας πάντως πως το ΔΝΤ δεν θα κάθεται στην πρώτη σειρά και καθημερινά θα σκέπτεται νέα μέτρα, προτού το ίδιο πραγματικά δηλώσει κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα συμμετέχει στο πρόγραμμα.

Ταυτόχρονα ο ίδιος είχε επισημάνει πως «τελείως σαφώς, όλοι επιθυμούν τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Δεν τίθεται ζήτημα. Μόνον η θεώρηση είναι τελείως αντίθετη».