ΔΝΤ: Συμμετοχή στο πρόγραμμα μόνο με περισσότερες εγγυήσεις για το χρέος

ΔΝΤ: Συμμετοχή στο πρόγραμμα μόνο με περισσότερες εγγυήσεις για το χρέος

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ΔΝΤ δεν είναι έτοιμο να συνεισφέρει οικονομικά στο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας και χρειάζεται περισσότερες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους, ανέφερε την Τετάρτη ανώτατο στέλεχος του Ταμείου, στον απόηχο της χθεσινής συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και δανειστών στο Eurogroup.

Ο ίδιος αξιωματούχος εξέφρασε την ελπίδα ότι κάτι τέτοιο είναι δυνατόν να συμβεί μέχρι το τέλος του έτους, εφόσον η Ε.Ε. αποδεχθεί τους όρους του ΔΝΤ για την ελάφρυνση.

Πρόσθεσε ότι «ακόμη και με εμπροσθοβαρή ελάφρυνση, το ελληνικό χρέος δεν θα γίνει βιώσιμο χωρίς μεταρρυθμίσεις» και ότι το ΔΝΤ δεν συμφωνεί με την ανάλυση βιωσιμότητας των υπολοίπων θεσμών αλλά αντίθετα εμμένει στις δικές του εκτιμήσεις.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια κατάσταση που έχει ανάγκη μια εκταμίευση και είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να κάνουμε παραχωρήσεις. Αλλά δεν έχουμε υποχωρήσει στο ότι χρειαζόμαστε επιπρόσθετες εγγυήσεις για την ελάφρυνση του χρέους της», εξήγησε ακόμη.

Θετική αντίδραση στις ευρωπαϊκές αγορές

Τα ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια σημείωσαν σημαντική άνοδο την Τετάρτη, ακολουθώντας την Ασία, με τους επενδυτές να αντιδρούν θετικά στη συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών για το χρέος.

Το θετικό κλίμα που ήδη είχε καλλιεργηθεί και λόγω των δημοσκοπήσεων στη Βρετανία, που έδειχναν πτωτική τάση των ποσοστών υπέρ του Brexit, ενισχύθηκε από τη συμφωνία στο Eurogroup, η οποία «ξεκλείδωσε» την παροχή ρευστότητας προς την Αθήνα, αλλά αποτελεί και σημείο εκκίνησης της συζήτησης για το ελληνικό χρέος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή