Αισιοδοξία για εκταμίευση της δόσης

Αισιοδοξία για εκταμίευση της δόσης

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εκτίμηση ότι η δόση των 7,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί την άλλη Δευτέρα προχώρησε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών την Τετάρτη το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος ακόμα δεν έχει κλείσει το θέμα με τα «κόκκινα» δάνεια και ίσως η επίλυσή του μεταφερθεί για αργότερα.

Επί του ζητήματος ενδεχομένως να υπάρξει νέα τηλεδιάσκεψη σήμερα του υπ. Οικονομικών κ. Ευ. Τσακαλώτου με τους εκπροσώπους της τρόικας καθώς ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκης βρίσκεται για Παρίσι για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στις εκδηλώσεις του ΟΟΣΑ. Να σημειωθεί ότι για την εκταμίευση της δόσης απαιτείται η θετική έκθεση προόδου της τρόικας καθώς και η έγκριση από πέντε εθνικά κοινοβύλια της Ευρωζώνης.

Ο κ. Σταθάκης μιλώντας το απόγευμα στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Eurogroup την περασμένη εβδομάδα θα ολοκληρωθεί ομαλά.

«Θεωρώ ότι το 99% των συμφωνηθέντων έχει πρακτικά ολοκληρωθεί. Υπάρχουν κάποια επιπλέον πράγματα, αλλά νομίζω ότι τις τελευταίες ημέρες έχουμε επιτύχει λίγο – πολύ μια συμφωνία και όλα θα εξελιχθούν ομαλά», σημείωσε ο υπουργός.

Μιλώντας επίσης στο CNCB, ο αντιπρόεδρος της Kομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, δήλωσε ότι είναι ρεαλιστικό να αναμένεται στο άμεσο μέλλον η εκταμίευση της νέας δόσης στην Ελλάδα.

«Η συμφωνία προϋποθέτει ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει όλους τους όρους και θα εφαρμόσει όλα τα αναγκαία προαπαιτούμενα για να εκταμιευθεί η δεύτερη δόση», σημείωσε ο Ντομπρόβσκις, προσθέτοντας: «Τώρα, κάνουμε πρόοδο σε αυτό – πράγματι, υπήρξαν κάποια μπρος πίσω, αλλά θα έλεγα γενικά ότι τα πράγματα είναι σε τροχιά και νομίζω ότι είναι ακόμη πολύ ρεαλιστικό ότι θα εκταμιεύσουμε στο πιο κοντινό μέλλον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή