Ενισχυμένο το ρεύμα Γερμανών τουριστών προς την Ελλάδα

Ενισχυμένο το ρεύμα Γερμανών τουριστών προς την Ελλάδα

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξημένη ζήτηση για πακέτα διακοπών φέτος στην Ελλάδα καταγράφουν οι μεγάλοι γερμανικοί τουριστικοί οργανισμοί.

Για την Tui, η Ελλάδα καταλαμβάνει φέτος τη δεύτερη θέση στη λίστα των δημοφιλέστερων προορισμών, εκτοπίζοντας την Τουρκία στην τρίτη θέση. Την πρώτη θέση διατηρεί η Ισπανία. Σημαντικός προορισμός για τους Γερμανούς τουρίστες στη χώρα μας παραμένει η Κρήτη. Θετικά εξελίσσονται οι κρατήσεις για τη Ρόδο και την Κέρκυρα, ενώ ανάκαμψη εμφανίζουν και για την Κω που επλήγη στην αρχή της σεζόν από το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Για τον Thomas Cook, η χώρα μας είναι φέτος ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός, με τις μεγαλύτερες προτιμήσεις να καταγράφουν η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα. Αισιόδοξες εκτιμήσεις για καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με πέρυσι εκφράζει και ο Alltours. Πρώτες στις προτιμήσεις των πελατών του παραμένουν για μία ακόμη χρονιά η Κρήτη και η Ρόδος. Επιπλέον, σημαντική αύξηση καταγράφουν οι κρατήσεις για την Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Βουλγαρία, ενώ πτωτικά κινούνται για την Τουρκία.

Σύμφωνα με μελέτη της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης και Ερευνας Κεφαλαιαγορών της Eurobank, η οποία παρουσιάστηκε στο 1ο συνέδριο ελληνικού τουρισμού, που διοργανώθηκε από την Eurobank και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, το 2016 θα είναι ακόμα μία καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό. Οπως επισημαίνεται, οι αυξημένες τουριστικές ροές των τελευταίων ετών μπορούν να αποδοθούν στις προσπάθειες των επαγγελματιών του κλάδου και στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων. Οφείλονται, όμως, και στις γεωπολιτικές αναταράξεις στην ευρύτερη περιοχή, που έπληξαν σημαντικά πολλούς εκ των ανταγωνιστών. Στη μελέτη τονίζεται ότι, αργά ή γρήγορα, ο ανταγωνισμός θα ενταθεί εκ νέου, και είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν τη διάθεση και διατήρηση ενός ανταγωνιστικού προϊόντος στη χώρα μας.

Εν τω μεταξύ, αυξήσεις καταγράφουν οι on-line ξενοδοχειακές τιμές για τον Ιούνιο σε Ελλάδα, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ισπανία και Κύπρο, ενώ σε Τουρκία και Ιταλία εμφανίζουν μειώσεις. Αναλυτικά, βάσει στοιχείων της Trivago, η μέση on-line ξενοδοχειακή τιμή ανά διανυκτέρευση σε δίκλινο δωμάτιο για τον τρέχων μήνα στην Ελλάδα παρουσιάζει αύξηση κατά 11,6% (106 ευρώ), στην Πορτογαλία κατά 5,9% (108 ευρώ), στη Βουλγαρία κατά 6,1% (52 ευρώ), στην Ισπανία κατά 5,3% (118 ευρώ) και στην Κύπρο κατά 1% (91 ευρώ), ενώ στην Τουρκία εμφανίζει πτώση κατά 24% (76 ευρώ) και στην Ιταλία κατά 6,7% (125 ευρώ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή