Ντέιβιντ Πιρς: Σημαντικό βήμα στο «μέτωπο» των ιδιωτικοποιήσεων η επένδυση στο Ελληνικό

Ντέιβιντ Πιρς: Σημαντικό βήμα στο «μέτωπο» των ιδιωτικοποιήσεων η επένδυση στο Ελληνικό

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σημαντικό βήμα στο «μέτωπο» των ιδιωτικοποιήσεων χαρακτηρίζει ο αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς την υπογραφή του μνημονίου συνεννόησης (MoU) μεταξύ της Lamda Development και του ΤΑΙΠΕΔ που «ξεμπλοκάρει» την επένδυση στην έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Ο ίδιος έγραψε χαρακτηριστικά στον λογαριασμό του στο Twitter: «Ενα σημαντικό βήμα στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων» και παραπέμπει στο σχετικό άρθρο της αγγλόφωνης έκδοσης της Καθημερινής.

Significant step on the privatization front https://t.co/4oOnTP4FVQ

Η αξιοποίηση αναμένεται να δημιουργήσει 10.000 άμεσες θέσεις εργασίας, ενώ σε πλήρη ανάπτυξη το έργο αναμένεται να απασχολεί περίπου 70.000 άτομα. Εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, η σύμβαση παραχώρησης και το υπό διαμόρφωση σχέδιο ολοκληρωμένης ανάπτυξης θα οδεύσουν προς κύρωση από τη Βουλή και έγκριση διά προεδρικού διατάγματος αντίστοιχα και θα ακολουθήσει η έκδοση των υπουργικών αποφάσεων που απαιτούνται για την εφαρμογή τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή