Το πακέτο Γιούνκερ στο Ευρωκοινοβούλιο

Το πακέτο Γιούνκερ στο Ευρωκοινοβούλιο

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ευρωβουλευτές συζητούν σήμερα, και παρουσία του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γίρκι Κατάινεν, την πρόοδο του επενδυτικού πακέτου, συνολικής αξίας 315 δισ. ευρώ, που αποσκοπεί στην κινητοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων και στην τόνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Μέχρι σήμερα έχουν εγκριθεί 64 έργα στην Ευρώπη, συνολικής χρηματοδότησης 9,3 δισεκατομμυρίων.

Οι τομείς της ενέργειας, των μεταφορών και των ψηφιακών έργων αποτελούν το 74% των εγκεκριμένων σχεδίων μέχρι τώρα και τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται σε μεγάλες οικονομίες, όπως είναι η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, η Βρετανία και η Ισπανία. Η Ελλάδα μέχρι στιγμής παρουσιάζει μικρή συμμετοχή στο πακέτο.

Την 1η Ιουνίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε τα σχέδιά της για επέκταση του προγράμματος (ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για τρία χρόνια), για αύξηση της στήριξης των μικρομεσαίων και για περαιτέρω επέκταση των συμβουλευτικών υπηρεσιών, ώστε να βοηθήσουν εκείνους που αναζητούν χρηματοδότηση.

Η διαδικτυακή Πύλη Ευρωπαϊκών Επενδυτικών Εργων, που άρχισε να λειτουργεί από την 1η Ιουνίου, έχει στόχο να φέρει σε επαφή τους επενδυτές με τα έργα, αλλά και να εισαγάγει παρόμοια μοντέλα ευρωπαϊκής χρηματοδότησης σε χώρες που δεν είναι κράτη-μέλη της Ενωσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή