Στόχος, συμβατικό κείμενο για ΟΤΕ

Στόχος, συμβατικό κείμενο για ΟΤΕ

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη σύνταξη ενός νέου νομικού κειμένου ώστε να εξακολουθήσει η γερμανική DeutscheTelekom AG να διατηρεί το δικαίωμα πρώτης άρνησης για την πώληση μετοχών του ΟΤΕ από το Δημόσιο προϋποθέτει η μεταβίβαση του 5% στο ΤΑΙΠΕΔ, ώστε να εκπληρωθεί ένας ακόμα όρος για την αποδέσμευση της δόσης της πρώτης αξιολόγησης. Οι νομικοί σύμβουλοι των Γερμανών και του ελληνικού Δημοσίου προετοιμάζουν το συγκεκριμένο κείμενο, το οποίο είναι αρκετά σύνθετο, καθώς και το ελληνικό Δημόσιο έχει αντίστοιχο δικαίωμα πρώτης άρνησης στην περίπτωση που η DeutscheTelekom AG θέλει να μεταβιβάσει μετοχές που ελέγχει.

Στόχος είναι με τις αλλαγές στη συμφωνία να διατηρηθούν τα δικαιώματα των δύο πλευρών, ενώ οι μετοχές θα βρίσκονται στην κατοχή του ΤΑΙΠΕΔ. Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Ολγα Γεροβασίλη, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την εκταμίευση και η κυβέρνηση έχει κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να ολοκληρωθεί το νέο συμβατικό κείμενο μεταξύ των δύο μετόχων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή