ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στόχος, αφίξεις άνω του 1 εκατ. από Τουρκία

stochos-afixeis-ano-toy-1-ekat-apo-toyrkia-2138477

Στη διατήρηση των αφίξεων σε επίπεδα άνω του 1 εκατ. τουριστών από την Τουρκία στοχεύει η Ελλάδα για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος.

Προς την κατεύθυνση αυτή διοργανώνονται εκδηλώσεις μέσω του γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Τουρκία αλλά και Περιφερειών που θέλουν να αυξήσουν το μερίδιό τους από την τουρκική τουριστική αγορά. Σημειώνεται ότι το 2015 έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα του 1 εκατ. Τούρκων επισκεπτών στη χώρα μας.

Ειδικότερα, ο αριθμός των Τούρκων έφθασε σε 1,15 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση κατά 18% σε σχέση με το 2014. Πρόσφατα διοργανώθηκε εκδήλωση προβολής και προώθησης της Κρήτης ως τουριστικού προορισμού στην Κωνσταντινούπολη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το γραφείο του ΕΟΤ Τουρκίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης στο ιστορικό Σισμανόγλειο Μέγαρο. Την παρουσίαση της Κρήτης σε τουρκικών συμφερόντων Τουριστικούς Οργανισμούς έκανε ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Μιχάλης Βαμιεδάκης. Οι Τούρκοι τουριστικοί φορείς έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Κρήτη η οποία παρόλο που είναι γνωστή στο ευρύτερο τουρκικό κοινό δεν έχει ακόμα προσελκύσει ανάλογο ρεύμα επισκεπτών όπως άλλες περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με τον κ. Βαμιεδάκη, η ισχυρά αναπτυσσόμενη μεσαία και ανώτερη αστική τάξη στην Τουρκία μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό ρεύμα ποιοτικών επισκεπτών στην Κρήτη, λαμβάνοντας υπόψη ότι το ενδιαφέρον τους εστιάζεται όχι μόνο στο μοντέλο ήλιος – θάλασσα αλλά και στην ψυχαγωγία, στα ψώνια και στον πολιτισμό.