Στο αρχείο η δίωξη στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ

Στο αρχείο η δίωξη στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο αρχείο στέλνει ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς Κώστας Σαργιώτης τις δύο δικογραφίες για κακουργηματική υπεξαίρεση εις βάρος της προηγούμενης διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ. Η ποινική δίωξη είχε ασκηθεί από την Εισαγγελία Διαφθοράς και αφορούσε τόκους που εισπράχθηκαν από τις πωλήσεις 28 ακινήτων του Δημοσίου και τη μεταβίβαση μετοχών του ΟΠΑΠ, αλλά τα ποσά αυτά –κατά το εισαγγελικό πόρισμα– παρακρατήθηκαν για ένα μικρό χρονικό διάστημα και οι τόκοι δεν αποδόθηκαν στον ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου.

Στο στάδιο της ανάκρισης, ωστόσο, ο κ. Σαργιώτης κατέληξε, σύμφωνα με πληροφορίες, στο συμπέρασμα ότι το αδίκημα της υπεξαίρεσης δεν στοιχειοθετείται, καθώς δεν προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι ιδιοποιήθηκαν τους τόκους, αλλά τα χρήματα αυτά παρέμειναν στο ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ για να καλύψουν ανάγκες του σχετικά με την εξυπηρέτηση του δημοσίου χρέους, όπως προβλέπεται από τον καταστατικό νόμο του Ταμείου.

Η τρίτη δικογραφία για υπεξαίρεση εις βάρος των διοικούντων του ΤΑΙΠΕΔ (αυτήν τη φορά για τόκους από τη μεταβίβαση του κτιρίου του Golden Hall) εκκρεμεί στην ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς Ηλιάννα Ζαμανίκα.

Και στις τρεις δικογραφίες το ποσό της υπεξαίρεσης δεν ξεπερνά τις 500.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι η δικογραφία για την υπεξαίρεση αποτέλεσε ένα από τα σημεία τριβής μεταξύ των Ευρωπαίων και της Αθήνας κατά την τελευταία αξιολόγηση, με τους πρώτους να ζητούν την προστασία των εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, μεταξύ των οποίων ήταν και ξένοι υπήκοοι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή