Μοσκοβισί: Οχι σε αλλαγή των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος

Μοσκοβισί: Οχι σε αλλαγή των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Φρένο» στις προτάσεις που διατυπώνονται από Ελληνες αξιωματούχους για μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα, που έχει τεθεί στο 3,5% του ΑΕΠ, επιχείρησε να βάλει χθες ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης Πιερ Μοσκοβισί. Σε δηλώσεις του σε Ελληνες δημοσιογράφους, ερωτηθείς σχετικά, τόνισε χαρακτηριστικά: «Κανείς δεν θέλει να αλλάξει το πρόγραμμα. Δεν θέλω να δημιουργούνται νέες προσδοκίες». Ο ίδιος, πάντως, εμφανίστηκε ιδιαιτέρως αισιόδοξος σχετικά με την πορεία της ελληνικής οικονομίας μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, επαναλαμβάνοντας τις προβλέψεις για επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και τονίζοντας ότι ανακτάται η εμπιστοσύνη τόσο των καταναλωτών όσο και των επενδυτών. «Η Ελλάδα είναι χώρα που μπορεί να εμπιστευθεί κάποιος. Είμαι πεπεισμένος ότι θα γυρίσει σελίδα. Δεν λέω ότι όλα είναι καλά», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι οι προκλήσεις τώρα για την ελληνική κυβέρνηση είναι η εφαρμογή και η ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ο κ. Μοσκοβισί δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην καλή συνεργασία που έχει με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ αναφερόμενος στην υπόθεση Grexit και κυρίως στα γεγονότα του περσινού καλοκαιριού δήλωσε: «Εγώ και ο πρόεδρος Γιούνκερ πάντα στεκόμασταν στο πλευρό του ελληνικού λαού. Ποτέ δεν δεχθήκαμε την ιδέα του Grexit». Λίγο αργότερα πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα δεν αποτελεί πρόβλημα για την Ευρωζώνη». Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος υποστήριξε ότι διχάζει βαθιά τους ανθρώπους και τόνισε την ανάγκη να παραμείνουν τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της Ε.Ε. ενωμένα. Βεβαίως, για να γίνει αυτό, θα πρέπει, όπως ανέφερε, να δούμε πώς η Ε.Ε. θα έρθει πιο κοντά στους πολίτες, Σε μια αποστροφή του λόγου του πάντως δήλωσε ότι προτιμά να μιλά για την επιτυχία της Ελλάδας παρά για το Brexit. Ο κ. Μοσκοβισί πρόκειται να επισκεφθεί την Αθήνα κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, όπου αναμένεται να έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, με μέλη του ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς και με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή