Δεν έχουν καθυστερήσει τα προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου

Δεν έχουν καθυστερήσει τα προαπαιτούμενα του Σεπτεμβρίου

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Ελλάδα για δεύτερο συνεχόμενο Eurogroup δεν θα βρίσκεται στην ατζέντα της συνάντησης που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, δεν υπάρχουν ακόμα καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων που θα ξεκλειδώσουν την επόμενη υποδόση των 2,8 δισ., αλλά τόνισε ότι θα υπάρχουν «προκλήσεις κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού».

Οπως ανέφερε ο ίδιος χθες, κατά την ενημέρωση του Τύπου σχετικά με το Eurogroup της επόμενης Δευτέρας, η Ελλάδα δεν βρίσκεται καν στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης και με ιδιαίτερα εμφατικό και χιουμοριστικό τρόπο τόνισε ότι «δεν σκοπεύουμε να συζητήσουμε το θέμα της Ελλάδας πριν από τον Σεπτέμβριο».

Ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε πως είναι ενήμερος των ρεπορτάζ στα ελληνικά μέσα που αναφέρουν καθυστερήσεις στην υλοποίηση των προαπαιτούμενων και δεν συμμερίζεται αυτή την άποψη. «Είναι ακόμα 8 Ιουλίου, τα προαπαιτούμενα υπάρχουν για να ξεκλειδώσουν τις επόμενες εκταμιεύσεις που αναμένονται τον Σεπτέμβριο. Δεν έχω την άποψη ότι σημαντικές καθυστερήσεις έχουν προκύψει», είπε χαρακτηριστικά.

Συγχρόνως όμως τόνισε πως υπάρχουν δύσκολα θέματα που θα πρέπει να επιλυθούν άμεσα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων, το οποίο πρέπει να έχει στηθεί και να λειτουργεί, ενώ πρέπει να έχει οριστεί άμεσα το εποπτικό του συμβούλιο.

Στο Eurogroup της Δευτέρας, οι 19 της Ευρωζώνης θα κάνουν μια περισσότερο πολιτική συζήτηση στον απόηχο του βρετανικού δημοψηφίσματος, σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις. Οπως εξήγησε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, οι επιπτώσεις μιας τόσο μεγάλης αλλαγής, όπως είναι η έξοδος μιας χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν φαίνονται αμέσως στην ευρύτερη περιοχή, αλλά αναμένονται τους επόμενους μήνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή