ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών

me-kerdi-ekleise-to-chrimatistirio-athinon-2141846

Επενδυτική άπνοια επικράτησε στη τελευταία χρηματιστηριακή συνεδρίαση της πρώτης εβδομάδας του Ιουλίου. Το περιορισμένο αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές επέτρεψε στο γενικό δείκτη να κλείσει με κέρδη 1,03% στις 537,10 μονάδες.

Συμπληρώθηκαν 3 διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο συνολικά αυτή την εβδομάδα ο γενικός δείκτης υποχώρησε -1,41%. Η χαμηλή αξία των συναλλαγών διατηρήθηκε σ’ όλη τη διάρκεια των συναλλαγών. Είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι και τις 3 το μεσημέρι η αξία των συναλλαγών δεν είχε ξεπεράσει τα 25 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζουμε ότι το αρνητικό ρεκόρ τζίρου των 29,308 εκατ. ευρώ κατεγράφη στη συνεδρίαση της 22ας Φεβρουαρίου 2016.

Τελικά η αξία συναλλαγών ανήλθε στα 42,16 εκατ. ευρώ. Έχοντας διανύσει σχεδόν το ήμισυ της καλοκαιρινής περιόδου, η χρηματιστηριακή αγορά δείχνει σημάδια κόπωσης, αφού το επιχειρηματικό περιβάλλον παραμένει τοξικό. Τα ξένα αλλά και τα εγχώρια επενδυτικά κεφάλαια δεν δείχνουν καμία διάθεση να αναλάβουν επενδυτικό ρίσκο στην εγχώρια αγορά μετοχών.