Κατρούγκαλος: Επαναϋπολογισμός όλων των συντάξεων από το 2002

Κατρούγκαλος: Επαναϋπολογισμός όλων των συντάξεων από το 2002

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όλες οι συντάξεις από το 2002 θα επαναϋπολογιστούν, αλλά μετά από αυτόν τον επαναϋπολογισμό, «κανείς δεν θα δει μείωση» στη σύνταξή του, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί του Σαββάτου.

Για την κατάργηση του ΕΚΑΣ, ο κ. Κατρούγκαλος εξήγησε πως η κυβέρνηση δεν είχε τρόπο να το διατηρήσει: «Δεν υπήρχε κάτι που θα μπορούσα να κάνω εγώ ή η κυβέρνηση στο πλαίσιο του ασφαλιστικού», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας την Εθνική Σύνταξη «αποτελεσματικότερη και δικαιότερη» από το ΕΚΑΣ.

Ο υπουργός Εργασίας επανέλαβε πως δεν μειώθηκε καμία κύρια σύνταξη ενώ διασώθηκε και το 80% των επικουρικών καθώς, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, μόνο μία στις πέντε επικουρικές συντάξεις μειώθηκε.

Σε ό,τι αφορά τις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά με το ΔΝΤ, ο κ. Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε πως «δεν είναι στο τραπέζι των συζητήσεων ο κατώτατος μισθός», καθώς στόχος της κυβέρνησης είναι ο μισθός να αποφασίζεται «από τους εργαζόμενους με τους εργοδότες» και όχι από το κράτος.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή