Αύξηση στις τιμές των ελληνικών κρατικών ομολόγων

Αύξηση στις τιμές των ελληνικών κρατικών ομολόγων

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυξήθηκαν σήμερα οι τιμές των ελληνικών κρατικών ομολόγων, καθώς παρατηρούνται αγορές των εγχώριων εκδόσεων χρέους από ξένους διαχειριστές.

Ωστόσο, η είδηση της ημέρας στην πανευρωπαϊκή πλατφόρμα ομολόγων είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του το 10ετές ολλανδικό ομόλογο έχει περάσει σε αρνητική απόδοση καθώς διαμορφώνεται στο -0,008% με αποτέλεσμα να είναι το δεύτερο δεκαετές ομόλογο της ευρωζώνης μετά το γερμανικό δεκαετές (-0,19%) που είναι σε αρνητική απόδοση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι επενδυτές που αγοράζουν ολανδικά και γερμανικά δεκαετή ομόλογα δεν έχουν να λαμβάνουν τόκους και πληρώνουν ουσιαστικά για την διαχείριση των κεφαλαίων τους.

Το ετήσιο εγχώριο ομόλογο έχει τιμή στα 96,75 λεπτά του ευρώ και απόδοση στο 6,80%. Το 3ετές κρατικό ομόλογο παρουσιάζει απόδοση 9,08% και τιμή στα 89,80 λεπτά ενώ το 10ετές κρατικό ομόλογο έχει τιμή στα 72,75 λεπτά και απόδοση που ανέρχεται στο 7,75%. Το spread(διαφορά απόδοσης του 10ετούς εγχώριου ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) υποχωρεί σήμερα στις 794 μονάδες βάσης από 807 μονάδες βάσης που ήταν το κλείσιμο της περασμένης Παρασκευής 8 Ιουλίου 2016.

Στα υπόλοιπα 10ετή ευρωομόλογα οι αποδόσεις καταγράφονται ως εξής: Ιταλία 1,20%, Γαλλία 0,10%, Ισπανία 1,16%, Πορτογαλία 3,09%, Ιρλανδία 0,43%, Κύπρος 3,76%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή