«Να αντιπαρέλθουμε την επενδυτική άπνοια»

«Να αντιπαρέλθουμε την επενδυτική άπνοια»

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tην αναγκαιότητα διαμόρφωσης μιας «ξεκάθαρης αναπτυξιακής στρατηγικής» επισημαίνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο εβδομαδιαίο οικονομικό του δελτίο για την ελληνική οικονομία.

Οπως τονίζει χαρακτηριστικά, η επενδυτική άπνοια που «κατατρώει τις σάρκες μας», δεν είναι εύκολο να αντιστραφεί, καθώς το διεθνές οικονομικό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα αρνητικό απέναντι σε χώρες με ελλείμματα οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης.

Διεθνώς η πτώση της παραγωγικότητας και η διεύρυνση των εισοδηματικών ανισοτήτων διογκώνουν τις αβεβαιότητες, οδηγούν σε αποφυγή ανάληψης επενδυτικού κινδύνου και διαβρώνουν το επίπεδο ευημερίας.

«Η χώρα μας έχει τεράστιες δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης που, όμως, χαραμίζονται στον βωμό της μικροπολιτικής αντιπαλότητας», τονίζει στη συνέχεια, και καθιστά σαφές ότι «το πολιτικό σύστημα έχει υποχρέωση να αρθεί πάνω από τις κομματικές διαμάχες και τη διαχείριση του 24ώρου και να δει τη μεγάλη εικόνα, ώστε να καταφέρει να αρθρώσει ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα οικονομικής ανασυγκρότησης».

Ο ΣΕΒ επαναλαμβάνει ότι η οικονομία στηρίζεται στην εφαρμογή του μνημονίου, η οποία όμως για να αποδώσει καρπούς «απαιτείται η άμεση αντιμετώπιση των στρεβλώσεων και των αδυναμιών της ελληνικής οικονομίας».

«Δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια πειραματισμού με τον χρόνο, καθώς σε μία δημοκρατική κοινωνία, η ελευθερία απαιτεί υπευθυνότητα και οι λύσεις δεν έρχονται, όταν επικρατεί η κυβερνητική αστάθεια και η πολυδιάσπαση των κομμάτων», καταλήγει το οικονομικό δελτίο του ΣΕΒ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή