Υποτονικό κλίμα στα εγχώρια ομόλογα

Υποτονικό κλίμα στα εγχώρια ομόλογα

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υποτονική είναι η εικόνα στην εγχώρια αγορά ομολόγων. Σήμερα ενισχύονται ελαφρά οι τιμές καθώς καταγράφονται μικρές  αγορές ομολόγων.

Το ετήσιο κρατικό ομόλογο αποτιμήθηκε στα 96,90 λεπτά με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 6,70%. Το 3ετές κρατικό ομόλογο εμφάνισε τιμή 90,35 λεπτά με την απόδοση να ανέρχεται στο 8,85%. Το 10ετές κρατικό ομόλογο κατέγραψε τιμή 73,25 λεπτά του ευρώ με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 7,67%. Το spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό δεκαετές ομόλογο) ανέρχεται στις 770 μονάδες βάσης έναντι 768 μονάδων βάσης στη συνεδρίαση της Πέμπτης. Η απόδοση του 10ετούς γερμανικού ομολόγου παραμένει σε αρνητική απόδοση και διαμορφώνεται σήμερα στο -0,03%.

Η απόδοση του 10ετούς κυπριακού ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,75%, το Ιρλανδικό δεκαετές είχε απόδοση 0,46%, το Πορτογαλικό δεκαετές ομόλογο έχει απόδοση 3,10%, το γαλλικό δεκαετές έχει απόδοση 0,20% και το ιταλικό δεκαετές παρουσιάσει απόδοση 1,23%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή