Στους κερδισμένους της φετινής σεζόν οι προορισμοί του Ιονίου

Στους κερδισμένους της φετινής σεζόν οι προορισμοί του Ιονίου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κερδισμένοι είναι οι προορισμοί του Ιονίου κατά τη φετινή τουριστική σεζόν, καθώς οι αφίξεις ξένων επισκεπτών σε όλα τα αεροδρόμια που εξυπηρετούν τα νησιά «έκλεισαν» για το πρώτο εξάμηνο του έτους με θετικό πρόσημο.

Αναλυτικά, οι αφίξεις από το εξωτερικό στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας για το διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου αυξήθηκαν κατά 11,5% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2015, στο αεροδρόμιο του Aκτίου κατά 13,5%, στο αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς κατά 9,5% και στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου κατά 5,3%. Επιπλέον, σύμφωνα με την Περιφέρεια, ο οδικός τουρισμός, κυρίως από αγορές όπως η Σερβία, τα Σκόπια, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, η Μολδαβία και η Τουρκία, εμφανίζει για πρώτη φορά έντονη παρουσία, με κύριο χαρακτηριστικό την υψηλή καταναλωτική δαπάνη. Επίσης, για πρώτη φορά καταγράφεται αξιοσημείωτος αριθμός αφίξεων στη Ζάκυνθο από χώρες όπως η Κίνα και η Κορέα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Προβολής Σπύρος Γαλιατσάτος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των αφίξεων του πρώτου εξαμήνου, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι η τουριστική κίνηση κινείται εντός των στόχων. Επίσης, προσέθεσε ότι «όλα τα στοιχεία συνηγορούν ότι θα έχουμε μια θετική τουριστική περίοδο, κάτι που μας δημιουργεί την υποχρέωση να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί, φορείς, επιχειρήσεις, επαγγελματίες, ώστε να φύγουν οι επισκέπτες μας με τη θετικότερη δυνατή εμπειρία, στο τρίμηνο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου, οπότε θα δεχθούμε τον κύριο όγκο επισκεπτών». Από τη πλευρά του, ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος δήλωσε ότι ξεκίνησε –και το επόμενο διάστημα θα ενταθεί– η συζήτηση με τους τουριστικούς φορείς για τη συμμετοχή στις τουριστικές εκθέσεις και για τις δράσεις τουριστικής προβολής που επιχειρεί η Περιφέρεια με συνεργάτη τη Marketing Greece.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή