«Ο ΣΕΒ δικαιούται να εξειδικεύει τις θέσεις του στα εργασιακά»

«Ο ΣΕΒ δικαιούται να εξειδικεύει τις θέσεις του στα εργασιακά»

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υπεράσπιση της υπογραφής του κειμένου γενικών αρχών μεταξύ των εγχώριων κοινωνικών εταίρων, παράλληλα με το δικαίωμα εξειδίκευσης των θέσεών του, με διαφάνεια και εποικοδομητικό πνεύμα, προχώρησε χθες ο ΣΕΒ. Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, με την οποία η πλευρά των εργαζομένων καλούσε τον Σύνδεσμο να διευκρινίσει και να δώσει απαντήσεις για το ποιες είναι οι θέσεις του στα εργασιακά, καθώς θεωρήθηκε ότι η δημοσιοποίηση της πρότασης κυρίως για τη διατήρηση του ενισχυμένου κύρους των επιχειρησιακών συμβάσεων δεν συνάδουν με το περιεχόμενο της κοινής δήλωσης των κοινωνικών εταίρων που υπεγράφη την περασμένη Τρίτη.

Ετσι, με νέα ανακοίνωση ξεκαθαρίζεται ότι στο πεδίο των εργασιακών το ζητούμενο για τον ΣΕΒ είναι να οικοδομηθεί ένα σύστημα που θα είναι απαλλαγμένο από τις ατέλειες και τα σφάλματα του παρελθόντος, που θα ευθυγραμμίζεται με τις δυναμικές ευρωπαϊκές οικονομίες ως προς τους στόχους, τις προοπτικές και τα εργαλεία πολιτικής. Υπό αυτή την έννοια, επισημαίνει ο Σύνδεσμος, «προσυπογράφουμε το κείμενο γενικών αρχών και κατευθύνσεων των Κοινωνικών Εταίρων και ταυτόχρονα εξειδικεύουμε στις παρεμβάσεις μας ως οφείλουμε με υπευθυνότητα, διαφάνεια και εποικοδομητικό πνεύμα τις πάγιες θέσεις μας σε όλα τα κρίσιμα εργασιακά ζητήματα που επηρεάζουν άμεσα την προσέλκυση επενδύσεων και την αύξηση της απασχόλησης».

Από την πλευρά της, η ΓΣΕΕ στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για αναγκαιότητα προώθησης των ζητημάτων που κατ’ ελάχιστον έχουν συμφωνηθεί με τις εργοδοτικές οργανώσεις, εκτιμώντας ότι αυτά είναι η μη απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η μη επαναφορά του λοκ άουτ, η επαναφορά διαδικασίας, περιεχομένου και καθολικότητας της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ αλλά και η επεκτασιμότητα των κλαδικών συμβάσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή