Κέρδος για τον ελληνικό τουρισμό η αναταραχή στην Τουρκία

Κέρδος για τον ελληνικό τουρισμό η αναταραχή στην Τουρκία

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Ελλάδα θα κερδίσει ένα μικρό μερίδιο των κρατήσεων τελευταίας στιγμής που θα χάσει η Τουρκία μετά την αναταραχή που προκάλεσε το αποτυχημένο πραξικόπημα, εκτίμησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Ανδρέας Ανδρεάδης.

Ομως, πρόσθεσε, δεν είναι αρεστό το γεγονός της αποσταθεροποίησης της Τουρκίας, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει και την Ελλάδα. Για τη συνολική ανάπτυξη του τουριστικού τομέα στη χώρα μας, φέτος, τόνισε ότι παραμένει εύθραυστη, προβλέποντας ωστόσο ότι οι ταξιδιωτικές εισπράξεις θα αυξηθούν μεταξύ 1% και 2%.

Στο μεταξύ, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, χθες, στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, παρουσιάστηκαν από το ΣΕΤΕ το προσχέδιο και η εφαρμογή δράσεων τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε ότι έως τις 11 Σεπτεμβρίου θα διαρκέσει η διαβούλευση του εν λόγω έργου, που περιλαμβάνει και τη μελέτη τουριστικού προϊόντος και ανταγωνιστικής ταυτότητας της περιφέρειας. Για τους στόχους της περιφέρειας σε σχέση με την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος μίλησε ο περιφερειάρχης δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, ενώ από την πλευρά του ΣΕΤΕ τοποθετήθηκαν ο γενικός διευθυντής του Συνδέσμου κ. Γιώργος Αμβράζης και ο γενικός διευθυντής της Marketing Greece κ. Ιωσήφ Πάρσαλης. Οπως τόνισε ο κ. Αμβράζης, ο τουρισμός αναγνωρίζεται ως ο τομέας εκείνος που πραγματικά συνεισφέρει σημαντικά σε μια χώρα που πλήττεται από παντού και που αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα και δυσκολίες τόσο σε επίπεδο αγοράς όσο και σε επίπεδο κοινωνίας. Ομως σήμερα ο τομέας βρίσκεται μπροστά σε νέες προκλήσεις και συνθήκες που, αντί να επιτρέπουν περισσότερη αισιοδοξία, απαιτούν εγρήγορση και προσοχή. Στο πλαίσιο αυτό ο γενικός διευθυντής του ΣΕΤΕ υπογράμμισε ότι οι απανωτές νέες φορολογικές επιβαρύνσεις για τις τουριστικές επιχειρήσεις, η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ στη διαμονή, η αύξηση του μη μισθολογικού κόστους, η έλλειψη ρευστότητας και το φλέγον ζήτημα των δανείων αφήνουν ισχυρό αρνητικό αποτύπωμα στους τζίρους και γενικότερα στα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων του τομέα.

Στο προσχέδιο αναφέρεται ότι στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας λειτουργούν 18.815 ξενοδοχειακές κλίνες, εκ των οποίων 8.353 στην Ηλεία, 6.999 στην Αχαΐα και 3.463 στον Αιτωλοακαρνανία. Ο δείκτης δυναμικής των τουριστικών κλινών της περιφέρειας αντιστοιχεί στο 2,4% της χώρας. Το ποσοστό των κλινών σε μονάδες 5 αστέρων ως προς το σύνολο των τουριστικών μονάδων είναι 45,6%, το υψηλότερο στη χώρα. Η μέση διάρκεια παραμονής των επισκεπτών στα ξενοδοχεία είναι περίπου 2,5 ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή