Στουρνάρας: «Οι φόροι δεν αρκούν, χρειάζονται μεταρρυθμίσεις»

Στουρνάρας: «Οι φόροι δεν αρκούν, χρειάζονται μεταρρυθμίσεις»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν αρκεί η δημοσιονομική προσαρμογή, απαιτούνται μεταρρυθμίσεις και κυρίως άμεση υλοποίησή τους», ήταν το μήνυμα που απέστειλε χθες ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας, με αφορμή τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον κ. Παυλόπουλο για την κατάσταση των ελληνικών τραπεζών, αλλά και για «τις θετικές ενδείξεις που φαίνονται στην κατάσταση της ρευστότητας», καθώς και το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. «Οι εξελίξεις για την Ελλάδα είναι θετικότερες απ’ ό,τι ήταν πριν από λίγο καιρό, έχουμε στοιχεία γι’ αυτό», σημείωσε ο διοικητής της ΤτΕ, ο οποίος ενημέρωσε επίσης τον Πρόεδρο για τον ρόλο της ΕΚΤ ως σταθεροποιητικού παράγοντα της Ευρωζώνης σε ό,τι αφορά τόσο τη νομισματική πολιτική όσο και την εποπτεία των συστημικών τραπεζών. «Στην ουσία, η νομισματική πολιτική φέρει πολύ μεγάλο βάρος σήμερα για τη σταθερότητα στην Ευρωζώνη. Θα επιθυμούσαμε τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ και κυβερνήσεις μέσω δημοσιονομικής πολιτικής, όσες μπορούν βέβαια, όσες έχουν αυτό που λέμε δημοσιονομικό χώρο, αλλά και μέσω μεταρρυθμίσεων, να συμβάλουν και αυτές».

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας, ενημέρωσε την Προεδρία για τα αποτελέσματα των stress tests και για το τι σημαίνουν για την οικονομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή