Αυξήθηκαν τα χρέη από και προς το Δημόσιο

Αυξήθηκαν τα χρέη από και προς το Δημόσιο

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα 7,2 δισ ευρώ αυξήθηκαν τα χρέη του Δημοσίου προς ιδιώτες στα τέλη Ιουνίου, ενώ μόνο τον Ιούνιο τα χρέη των φορολογούμενων προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 1,2 δισ ευρώ, με το συνολικό ποσό των οφειλών να «αγγίζει» τα 90 δισ ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους ανήλθαν στο πρώτο εξάμηνο στα 7,2 δισ ευρώ από 7 δισ ευρώ που ήταν τον Μάιο. Από τα 7,2 δισ ευρώ, τα 5,9 δισ ευρώ αφορούν σε οφειλές προς προμηθευτές (έναντι 5,7 δισ ευρώ τον Μάιο) και τα υπόλοιπα 1,3 δισ ευρώ σε εκκρεμείς επιστροφές φόρων (αντί 1,2 δισ ευρώ).

Την ίδια ώρα, τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) δείχνουν ότι οι συνολικές νέες οφειλές του πρώτου εξαμήνου (από την αρχή του έτους έως το τέλος Ιουνίου) ανήλθαν στα 6,807 δισ. ευρώ από 5,584 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Μαίου. Και κατ’ επέκταση μόνο τον Ιούνιο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές αυξήθηκαν κατά 1,223 δισ ευρώ.

Αν στο ποσό αυτό προστεθούν και τα παλαιά ληξιπρόθεσμα χρέη (μέχρι το τέλος του 2015) που ανέρχονται σε 83,025 δισ. ευρώ, τότε το σύνολο των οφειλών στο τέλος του φετινού Ιουνίου ανέρχεται στα 89,832 δισ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή