«Φουσκωτοί» κατά ελεγκτών της ΓΓΔΕ σε κλαμπ της Ρόδου

«Φουσκωτοί» κατά ελεγκτών της ΓΓΔΕ σε κλαμπ της Ρόδου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντίσταση σε έλεγχο κλιμακίου ελεγκτών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) προέβαλαν εκπρόσωποι επιχείρησης διασκέδασης της Ρόδου, με αποτέλεσμα να αναμένεται το προσωρινό κλείσιμο της επιχείρησης. Την ίδια ώρα, η ΓΓΔΕ εξέδωσε χθες οδηγίες προς τους φορολογουμένους, παρέχοντας διευκρινίσεις για τη λήψη των αποδείξεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλιμάκιο ελεγκτών της ΓΓΔΕ που βρίσκεται στη Ρόδο (δεν αποτελείται από υπαλλήλους της τοπικής εφορίας) προσπάθησε να εισέλθει σε μεγάλη επιχείρηση διασκέδασης (κλαμπ) για να πραγματοποιήσει έλεγχο. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της επιχείρησης σταμάτησαν τους ελεγκτές στην είσοδο του κλαμπ και φέρεται να τους είπαν ότι «εδώ που ήρθατε δεν θα ελέγξετε». Μάλιστα, κατά τις πληροφορίες, οι ίδιοι εκπρόσωποι της επιχείρησης ανέβασαν τους τόνους, αναφέροντας πως «φύγετε, μην έχουμε κι άλλα». Και αυτό παρά το γεγονός ότι οι ελεγκτές τούς κατέστησαν σαφές ότι βάσει νόμου έχουν δικαίωμα εισόδου, αλλιώς πρέπει να επιβληθούν ποινές.

Μετά το περιστατικό και την άρνηση ελέγχου από την επιχείρηση, οι ελεγκτές αποχώρησαν. Συνέταξαν τη σχετική έκθεση και γι’ αυτές τις περιπτώσεις ο νόμος προβλέπει την επιβολή «λουκέτου» για περισσότερες από 48 ώρες. Ταυτόχρονα, όμως, ο νόμος δίνει το δικαίωμα και στους ιδιοκτήτες της επιχείρησης να υποβάλουν πιθανές αντιρρήσεις εντός 20 ημερών, οπότε το «λουκέτο» αναμένεται να επιβληθεί με κάποια καθυστέρηση. Πάντως, από τη ΓΓΔΕ ανέφεραν χθες πως ο νόμος θα εφαρμοστεί σε όσες περιπτώσεις υπάρχει άρνηση ελέγχου. Ο έλεγχος στο συγκεκριμένο κλαμπ της Ρόδου επιχειρήθηκε στο πλαίσιο των γενικότερων ελέγχων στα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου, που βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής μέσω της μη έκδοσης αποδείξεων που διαπιστώνεται τόσο σε ξενοδοχεία όσο και σε καταστήματα εστίασης και κέντρα διασκέδασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή