Αποπληρωμή οφειλών 270 εκατ. προς παρόχους υγείας από ΕΟΠΥΥ

Αποπληρωμή οφειλών 270 εκατ. προς παρόχους υγείας από ΕΟΠΥΥ

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σχέδιο εξορθολογισμού των πληρωμών του προς τους παρόχους υλοποιεί σταδιακά ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) και, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το τρέχον διάστημα, παράλληλα με τη διαδικασία εκκαθάρισης των ιδιωτών παρόχων, βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα πληρωμών προς φαρμακευτικές εταιρείες και νοσοκομεία.

Ειδικότερα, μέσω του ειδικού προγράμματος για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων προς τρίτους, των φορέων της γενικής κυβέρνησης, έχει ενταλματοποιηθεί ήδη ποσό 270 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων έχουν ήδη εκταμιευθεί στις φαρμακευτικές εταιρείες 85 εκατ. Εως τα τέλη Αυγούστου, το σύνολο του ποσού αυτού θα έχει απορροφηθεί πλήρως, μειώνοντας ισόποσα τις οφειλές του Οργανισμού.

«Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ περιλαμβάνουν οφειλές που δημιουργήθηκαν από την έναρξη της λειτουργίας του και οφειλές που “κληρονόμησε” ως καθολικός διάδοχος από τους ενταχθέντες σε αυτόν φορείς», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού.

Επίσης εγκρίθηκε η πληρωμή 150 εκατ. ευρώ προς τα δημόσια νοσοκομεία. Για τα πρώτα 75 εκατ. ολοκληρώθηκε η ενταλματοποίηση και άμεσα (Πέμπτη 11 Αυγούστου) ακολουθεί η διαδικασία για το υπόλοιπο ποσό. Οι ενέργειες για την εκταμίευση του συνολικού ποσού θα έχουν ολοκληρωθεί τον τρέχοντα μήνα.

Επιπλέον ο Οργανισμός προχωρά σε πληρωμή 1,5 εκατ. ευρώ προς τα νοσοκομεία Αρεταίειο και Αιγινήτειο. Για το νοσοκομείο Παπαγεωργίου έχει προγραμματισθεί πληρωμή 15 εκατ. ευρώ.

«Βασική προτεραιότητά μας είναι η ταχύτερη εξόφληση των υποχρεώσεων του Οργανισμού, που συνεπάγεται ταυτόχρονα ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας. Με τους παρόχους μας είμαστε συνυπεύθυνοι στη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε για πληρέστερη υγειονομική φροντίδα των πολιτών, στο πλαίσιο της δραστηριότητας του Οργανισμού», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Σωτήρης Μπερσίμης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή