Οι τρίτοι ακριβότεροι σε όλη την Ευρώπη είναι οι χώροι στάθμευσης της Αθήνας

Οι τρίτοι ακριβότεροι σε όλη την Ευρώπη είναι οι χώροι στάθμευσης της Αθήνας

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τρίτη ακριβότερη πρωτεύουσα στην Ευρώπη είναι η Αθήνα σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις για στάθμευση, παρά το γεγονός ότι τα εισοδήματα έχουν συρρικνωθεί σημαντικά και η χρήση του αυτοκινήτου έχει περιορισθεί. Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία υπηρεσιών μετακίνησης Ubeeqo και δημοσίευσε χθες η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα, η στάθμευση σε ιδιωτικά πάρκινγκ στην Αθήνα κοστίζει κατά μέσον όρο 5,70 ευρώ/ώρα. Τις ακριβότερες υπηρεσίες πάρκινγκ έχει το Λονδίνο, όπου μία ώρα στάθμευσης χρεώνεται κατά μέσον όρο 10,40 ευρώ και ακολουθεί η Στοκχόλμη με χρέωση της στάθμευσης 7,80 ευρώ/ώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέριξ της πλατείας Συντάγματος, αλλά και στην περιοχή του Κολωνακίου, οι χρεώσεις στα πάρκινγκ είναι ακόμη πιο υψηλές από τα 5,70 ευρώ/ώρα, καθώς η πρώτη ώρα χρεώνεται ακόμη και 10 ευρώ.

Στο, κατά τα άλλα, ακριβό Παρίσι το πάρκινγκ κοστίζει 4,30 ευρώ/ώρα, ενώ στο γνωστό για τους πλούσιους κατοίκους αλλά και τουρίστες Μονακό το κόστος είναι μόλις 2 ευρώ ανά ώρα.

Αρκετά φθηνότερες από την Αθήνα είναι επίσης οι μεγάλες πόλεις της Ελβετίας, μιας χώρας με εξαιρετικά υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα. Συγκεκριμένα, μία ώρα πάρκινγκ στη Ζυρίχη κοστίζει 2,90 ευρώ, ενώ στη Γενεύη είναι ακόμη φθηνότερο, μόλις 2,10 ευρώ.

Το Βουκουρέστι στη Ρουμανία και η Σόφια στη Βουλγαρία είναι οι δύο ευρωπαϊκές πρωτεύουσες με το φθηνότερο πάρκινγκ, καθώς οι μέσες χρεώσεις ανά ώρα είναι 0,60 και 0,80 ευρώ. Αντιθέτως, ακριβές με βάση και το εισόδημα των κατοίκων τους θεωρούνται η Μπρατισλάβα, η πρωτεύουσα της Σλοβακίας, και το Βίλνιους της Λιθουανίας, καθώς μία ώρα σε πάρκινγκ χρεώνεται με δύο ευρώ.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία για τη Γερμανία, καθώς μόνο το Μόναχο συγκαταλέγεται μεταξύ των δέκα ακριβότερων πόλεων σε ό,τι αφορά τις χρεώσεις για στάθμευση.

Ειδικότερα, μία ώρα στοιχίζει κατά μέσον όρο 4,20 ευρώ στο Μόναχο, φθηνότερα πάντως και από την Αθήνα, ενώ στο Βερολίνο η μέση χρέωση είναι 2 ευρώ/ώρα. Στο Αμβούργο οι οδηγοί πληρώνουν 2,70 ευρώ για μία ώρα στάθμευσης και στην Κολωνία 2,30 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία Ubeeqo παρέχει υπηρεσίες μετακίνησης είτε με τη μορφή ολιγόωρης ενοικίασης αυτοκινήτων ιδιωτών, είτε υπηρεσίες ταξί, είτε παρέχοντας παραδοσιακές υπηρεσίες ενοικίασης αυτοκινήτων για πολλές ημέρες. Η εταιρεία έχει αναπτύξει σχετική εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και δραστηριοποιείται ήδη σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες (Γαλλία, Βέλγιο, Γερμανία, Λουξεμβούργο και Ηνωμένο Βασίλειο).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή