Εντείνονται οι φορολογικοί έλεγχοι σε καφέ-μπαρ τουριστικών περιοχών

Εντείνονται οι φορολογικοί έλεγχοι σε καφέ-μπαρ τουριστικών περιοχών

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ζητήστε απόδειξη». Αυτό είναι το κεντρικό μήνυμα που απευθύνει στους τουρίστες μέσω της ελβετικής εφημερίδας Le Temps ο επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) Γ. Πιτσιλής, υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί η «κουλτούρα του φόρου».

Ο κ. Πιτσιλής επισημαίνει στη συνέντευξή του πως το μέτρο του προσωρινού κλεισίματος επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν δεν έχει στόχο να κλείσει όλα τα καταστήματα στη διάρκεια του καλοκαιριού, αλλά επικεντρώνεται στις σοβαρότερες παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας. Επίσης, ο επικεφαλής της ΓΓΔΕ ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού επικεντρωνόμαστε σε φορολογικούς ελέγχους που συνδέονται με τον τομέα του τουρισμού, όπως τα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, οι εταιρείες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, και επαγγέλματα που συνδέονται με τον τουρισμό, ενώ από το φθινόπωρο θα στοχεύσουμε μεταξύ άλλων στους ελεύθερους επαγγελματίες όπου υπάρχει παραδοσιακά πρόβλημα φοροδιαφυγής. Ταυτόχρονα, συνεχίζονται και οι έλεγχοι της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας. Από 10 έως και 14 Αυγούστου έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Μύκονο, Σαντορίνη, Πάρο και Χαλκιδική, ενώ στοχευμένες δράσεις υλοποιεί και για τη διαπίστωση παραβάσεων φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας. Ετσι, στο παραπάνω διάστημα διαπιστώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας:

• Σε εστιατόριο-καφέ-μπαρ διαπιστώθηκαν παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

• Σε καφέ-μπαρ κατελήφθη να απασχολείται εργαζόμενος, ο οποίος δεν ήταν καταχωρισμένος στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και διαπιστώθηκαν τρεις παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

• Σε σνακ-μπαρ διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

• Σε εστιατόριο κατελήφθη να απασχολείται αλλοδαπή εργαζόμενη, η οποία δεν ήταν καταχωρισμένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και διαπιστώθηκαν εννέα παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Η ανωτέρω εργαζόμενη συνελήφθη καθώς, όπως διαπιστώθηκε, διέμενε παρανόμως στη χώρα και στερούνταν πιστοποιητικού υγείας. Επίσης συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος.

• Σε πιτσαρία κατελήφθη να απασχολείται μία αλλοδαπή εργαζόμενη, η οποία δεν ήταν καταχωρισμένη στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού και διαπιστώθηκαν επτά παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας. Η ανωτέρω εργαζόμενη συνελήφθη καθώς, όπως διαπιστώθηκε, στερούνταν πιστοποιητικού υγείας, ενώ συνελήφθη επίσης και η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης.

• Σε καφέ-ζαχαροπλαστείο διαπιστώθηκε παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς και η λειτουργία της επιχείρησης χωρίς άδεια λειτουργίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή