Κατρούγκαλος: Το 80% των συνταξιούχων δεν θα δει καμία αλλαγή στα ΑΤΜ

Κατρούγκαλος: Το 80% των συνταξιούχων δεν θα δει καμία αλλαγή στα ΑΤΜ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προστασία των κύριων συντάξεων εγγυάται ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και εξηγεί πως τον Σεπτέμβριο θα γίνει επανυπολογισμός των επικουρικών συντάξεων κυρίως του ΙΚΑ, αναφέροντας ωστόσο πως το 20%  όσων παίρνουν επικουρική θα δουν μείωση στη σύνταξή τους, η οποία μεσοσταθμικά θα κυμανθεί στο 8-10%.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο κ. Κατρούγκαλος στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε πως «οσοι έχουν άθροισμα σύνταξης πάνω από 1.300 ευρώ ενδεχομένως να δουν κάποιες αναπροσαρμογές στις συντάξεις τους. Αυτό έγινε ήδη τον Αύγουστο ξέρουμε επομένως τι θα γίνει και τον Σεπτέμβριο για τις υπόλοιπες από αυτές» και σημειώσε ότι η αναπροσαρμογή αφορούσε κάτι παραπάνω από το 20% των επικουρικών συντάξεων και ότι οι μειώσεις ήταν κάτω από 10%.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη, «το 80%  των συνταξιούχων δεν πρόκειται να δει καμιά αλλαγή στα ΑΤΜ τον Σεπτέμβριο» και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο «να δουν μερικά ευρώ παραπάνω όσοι παίρνουν μια κύρια και μόνο μια επικουρική σύνταξη γιατί πια το ποσοστό παρακράτησης υπέρ υγείας θα γίνεται στο πραγματικό καταβαλλόμενο ποσό, δηλαδή σε αυτό που μπαίνει πράγματι στην τσέπη του συνταξιούχου και όχι στο εικονικό πριν από τις μνημονιακές περικοπές όπως εφαρμοζόταν μέχρι πρότινος. »

Τέλος, ο υπ. Εργασίας επισήμανε πως, το υπόλοιπο 20% αυτών που παίρνουν επικουρική θα δουν μείωση στη σύνταξή τους, η οποία μεσοσταθμικά θα κυμανθεί στο 8-10%.»

(ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή