Στις 24 Αυγούστου καταβάλλεται η 14η δόση της κάρτας σίτισης

Στις 24 Αυγούστου καταβάλλεται η 14η δόση της κάρτας σίτισης

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Αυγούστου θα καταβληθεί η 14η δόση της κάρτας σίτισης. Οπως τονίζεται στη σχετική απόφαση, που υπογράφει ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, οι δικαιούχοι θα ανέλθουν σε 120.921 άτομα, ενώ η δαπάνη θα φτάσει τα 13.604.410 ευρώ. Μάλιστα, η δαπάνη για την κάρτα αλληλεγγύης διαπιστώνεται ότι είναι μειωμένη σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη 13η καταβολή των ποσών. Συγκεκριμένα, το ποσό που πιστώνεται στη σχετική κάρτα αλληλεγγύης και κυμαίνεται από 70 έως και 220 ευρώ ανά περίπτωση, είναι μειωμένο κατά 3,05 εκατ. ευρώ και αντίστοιχα οι δικαιούχοι έχουν μειωθεί κατά 27.123 άτομα. Ο λόγος είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς τους δικαιούχους εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, που εφαρμόζεται πιλοτικά σε 30 δήμους σε όλη τη χώρα και έτσι δεν δικαιούνται πλέον κάρτα σίτισης μέσω του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Εν τω μεταξύ, για το τελευταίο 15νθήμερο του Σεπτεμβρίου φαίνεται πως μετατίθεται η έναρξη εφαρμογής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), που απευθύνεται σε πολίτες οι οποίοι διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Ηδη, στο σχετικό μητρώο που καταρτίζουν οι υπηρεσίες πρόνοιας το υπουργείου Εργασίας έχουν ενταχθεί 29.791 οι δικαιούχοι, ενώ έχουν υποβληθεί περισσότερες από 75.000 αιτήσεις στους 30 δήμους, όπου εφαρμόζεται πιλοτικά το πρόγραμμα, από τις 14 Ιουλίου και μετά. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η έναρξη καταβολής των ποσών που αντιστοιχούν στο ΚΕΑ ισχύει τον επόμενο μήνα, από τον μήνα υποβολής της σχετικής αίτησης. Συνεπώς, όσοι δικαιούχοι έχουν υποβάλει αιτήσεις τον Ιούλιο, η καταβολή του ΚΕΑ θα ισχύει από τον επόμενο μήνα, δηλαδή από τον Αύγουστο. Αρα τον Σεπτέμβριο που αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία, θα λάβουν ποσά δύο μηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή