Πέντε μελέτες έργων για Ανατ. Μακεδονία και Θράκη στο ΠΔΕ

Πέντε μελέτες έργων για Ανατ. Μακεδονία και Θράκη στο ΠΔΕ

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέντε μελέτες αναπτυξιακών έργων για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη εντάχθηκαν στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων 2016, ΣΑΜΠ-031 από εθνικούς πόρους.

Η μελέτη του αρδευτικού δικτύου φράγματος «Μαρμαρά Π.Ε. Καβάλας» είναι προϋπολογισμού 1.073.071,97 ευρώ και αφορά στη μεταφορά και διανομή του αρδευτικού νερού του ταμιευτήρα του φράγματος Μαρμαρά προς τα αγροκτήματα Ακροποτάμου, Κοκκινοχωρίου, Γαληψού, Ορφανίου και Κάριανης, καθώς και στην κατασκευή τριών αντλιοστασίων με τα δίκτυα μεταφοράς νερού σε απόσταση δέκα χιλιομέτρων. Η μελέτη ποδηλατοδρόμου στο οδικό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε. Ροδόπης προς τις εγκαταστάσεις του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου και προς τον οικισμό του Κοσμίου, προϋπολογισμού 170.000 ευρώ, προβλέπει την ποδηλατική σύνδεση της Κομοτηνής τόσο με την Πανεπιστημιούπολη όσο και με το Κόσμιο, συνολικού μήκους 5,48 χιλιομέτρων.

Οι μελέτες διαχείρισης και ανάπτυξης των δασών και των δασικών εκτάσεων αρμοδιότητας ΑΜ-Θ προϋπολογισμού 800.000 ευρώ συμβάλλουν στην αύξηση της απασχόλησης των υλοτόμων, στη διαμόρφωση ευνοϊκού κλίματος επενδυτικών σχεδίων και στην προστασία των ελληνικών δασών από λαθροϋλοτομία, ενώ η «μελέτη κατασκευής αρδευτικών δικτύων για την αξιοποίηση υδάτινων πόρων – αντιπλημμυρικών έργων», προϋπολογισμού 2.480.000 ευρώ, αποσκοπεί στην αξιοποίηση των υδάτινων πόρων των φραγμάτων Καβησού και Λύρας στην Π.Ε. Εβρου και Κουδουνίων, καθώς και Δοξάτου στην Π.Ε. Δράμας, με την κατασκευή αρδευτικών δικτύων και αντιπλημμυρικών έργων.

Τέλος, με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για το Αντιπλημμυρικό – Αρδευτικό Φράγμα Κάτω Βροντούς στη θέση Καρβουνόρεμα Ν. Δράμας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, θα ενισχυθεί η υδροδότηση του αρδευτικού δικτύου Κάτω Νευροκοπίου έκτασης 60.000 στρεμμάτων και θα αυξηθεί η καλλιεργούμενη έκταση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή