Handelsblatt: Το Eurogroup δεν θα εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα

Handelsblatt: Το Eurogroup δεν θα εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης στην Ελλάδα

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Eurogroup της ερχόμενης Παρασκευής δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης των 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ που εκκρεμεί για την Ελλάδα, εξαιτίας των μεγάλων καθυστερήσεων που έχουν διαπιστώσει οι εταίροι στις αποκρατικοποιήσεις και στην υλοποίηση των σχετικών προαπαιτούμενων.

Αυτό μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, επικαλούμενη ως πηγή ευρωπαίους διπλωμάτες.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η εκταμίευση των χρημάτων μετατίθεται το νωρίτερο για τον επόμενο μήνα, με δεδομένο ότι η επόμενη τακτική συνεδρίαση του Eurogroup είναι προγραμματισμένη για τις 10 Οκτωβρίου.

Παρά το γεγονός ότι η πρώτη αξιολόγηση ολοκληρώθηκε τον Μάιο, έκτοτε η ελληνική κυβέρνηση έχει υλοποιήσει μόνο δύο από τα 15 προαπαιτούμενα που συνδέονται με την εκταμίευση των 2,8 δισεκ. ευρώ.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα όμως, σύμφωνα με τις πηγές της «Handelsblatt», είναι η πολύ αργή πρόοδος στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων.

Συνεπώς, σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στο Eurogroup της Παρασκευής θα συζητηθεί απλώς η αναφορά προόδου σχετικά με το τι έχει πράξει η Αθήνα κατά τους θερινούς μήνες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή