Ο χειρότερος τουριστικός Αύγουστος για τη Λέσβο

Ο χειρότερος τουριστικός Αύγουστος για τη Λέσβο

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο χειρότερος Αύγουστος από πλευράς τουριστικής κίνησης ήταν ο φετινός για τη Λέσβο, βάσει των στοιχείων του αεροδρομίου της Μυτιλήνης, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με αυτά, στη Λέσβο τον περασμένο Αύγουστο έφτασαν 58 πτήσεις τσάρτερ με 8.078 επιβάτες, όταν τον περυσινό Αύγουστο στο νησί είχαν έλθει 16.588 επιβάτες με 124 πτήσεις τσάρτερ. Δηλαδή, υπήρξε μείωση επισκεπτών σε σχέση με πέρυσι κατά 51,30%.

Πάντως, το φετινό «ναυάγιο» της τουριστικής κίνησης είχε φανεί από τον χειμώνα. Η σεζόν ξεκίνησε τον Απρίλιο με μείωση της τάξεως του 58%, η οποία αυξήθηκε τον Μάιο σε 65%. Τον Ιούνιο, η ποσοστιαία μείωση μεγάλωσε ακόμη περισσότερο, σκαρφαλώνοντας στο 68%, για να κλείσει ο Ιούλιος με απώλειες 62,77%. Σε απόλυτα νούμερα η Λέσβος έχει χάσει μέχρι στιγμής περίπου 40.000 τουρίστες, από τους 75.000 που είχε υποδεχθεί πέρυσι το καλοκαίρι.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Λέσβου, Περικλής Αντωνίου, σημείωσε πως «ο Αύγουστος είναι ο κυρίως μήνας των διακοπών και πάντα κατέγραφε μια μικρή αύξηση. Ακόμη και -1% να είχαμε θα ήταν ζημιά, πόσο μάλλον όταν η πτώση ξεπερνάει το 51%. Είναι σαν να είχαμε όλο το καλοκαίρι μείον 90%. Δυστυχώς, αυτά τα ποσοστά αποτυπώνουν την καταστροφή που υπέστη ο τουριστικός κλάδος της Λέσβου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή