Ο Π. Ρουμελιώτης νέος διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank

Ο Π. Ρουμελιώτης νέος διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Attica Bank και το δύσκολο έργο της εξυγίανσης της τράπεζας. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται εντός της ημέρας.

Νωρίς το πρωί συνεδρίασε το Δ.Σ. της Attica Bank όπου αποφασίστηκαν εκτεταμένες αλλαγές σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η τράπεζα έναντι του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) και της Τράπεζας της Ελλάδος. Αναλυτικότερα αποφασίστηκε η τοποθέτηση του καθηγητή Γεράσιμου Σαπουτζόγλου στη θέση του προέδρου ενώ την διοικητική πυραμίδα συμπληρώνουν δυο αναπληρωτές διευθύνοντες σύμβουλοι ο κα. Ιωάννης Τσακιράκης και ο κ. Αθανάσιος Τσαλδάρης. Οι δυο αναπληρωτές είναι στελέχη της τράπεζας και προέρχονται από τους τομείς των μη εξυπηρετούμενων δανείων και της διαχείρισης κινδύνων. Σημειώνεται ότι η μέχρι τώρα πρόεδρος της τράπεζας κα Αννα Πουσκούρη παραμένει στο Δ.Σ. ως μη εκτελεστικό μέλος.

Υπενθυμίζεται ότι η χθεσινή αναβολή της γενικής συνέλευσης και οι συνεχείς καθυστερήσεις στην υλοποίηση των δεσμεύσεων και τη συμμόρφωση με τις υποδείξεις του ελέγχου που διενήργησαν Τράπεζας της Ελλάδος και SSM προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΤτΕ η οποία απαίτησε άμεσες κινήσεις.

Έτσι το ΤΣΜΕΔΕ, που ελέγχει το 56,25%, σε συνεννόηση με την κυβέρνηση αποφάσισαν να προχωρήσουν άμεσα στην συγκρότηση νέου Δ.Σ.

Σημειώνεται ότι η νέα διοίκηση δεν έχει εγκριθεί ακόμα από την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία έχει την εποπτική ευθύνη, και σύμφωνα με πηγές της κεντρικής τράπεζας όλα τα μέλη θα εξεταστούν από την Διεύθυνση Εποπτείας και θα πρέπει να κριθούν ικανά και κατάλληλα για τη θέση τους σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο και την τραπεζική και εποπτική πρακτική.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή