Ταχύτερη ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων ζήτησε το Eurogroup

Ταχύτερη ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων ζήτησε το Eurogroup

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ – ΑΠΟΣΤΟΛΗ. Την  ταχεία ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων από την ελληνική κυβέρνηση ζήτησαν οι υπουργοί οικονομικών κατά την διάρκεια του σημερινού Eurogroup. «Χρειάζεται ακόμα δουλεία για την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων», δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί ενώ ανέφερε ότι ενώ έχει γίνει κάποια πρόοδος «θα θέλαμε να είχαμε δει περισσότερη». 

Για κ. Μοσκοβισί, έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες ημέρες και αν δεν υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις τότε δεν θα υπάρξουν και συνέπειες. 

Η ελληνική πλευρά, μέσω του κ. Τσακαλώτου διαβεβαίωσε του υπόλοιπους υπουργούς Οικονομικών ότι όλα τα προαπαιτούμενα θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Σεπτέμβριου και έτσι θα μπορεί να ξεκινήσει γρήγορα η δεύτερη αξιολόγηση, να προχωρήσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και να συμφωνηθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα που θα το καταστήσουν βιώσιμο. Κυβερνητική πηγή επισήμανε πως προς αυτή την ανάγκη, δηλαδή της εκτέλεσης και διευθέτησης των μέτρων για το χρέος πριν από το τέλος του έτους, δεν εκφράστηκε ουδεμία αντίρρηση, ούτε καν από τη γερμανική πλευρά.

Tα τελευταία οικονομικά στοιχεία τα οποία δείχνουν πως η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται με ταχείς ρυθμούς παρουσίασε επίσης στους ομολόγους του ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Πηγή του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε πως μετά το θετικό πρόσημο ανάπτυξης που πέτυχε η Ελλάδα στο δεύτερο τρίμηνο του 2016, εκτιμάται πως η εν λόγω τάση θα συνεχιστεί και στα επόμενα τρίμηνα του έτους, με αποτέλεσμα στο τέλος του έτους να αναμένεται οριακή ύφεση στο -0,3%.    

Ακόμη ο Ευκλείδης Τσακαλώτος περιέγραψε την πορεία εκκαθάρισης του εσωτερικού χρέους της κυβέρνησης και εξήγησε ότι ήδη 1,5 δισ. από την προηγούμενη δόση δόθηκαν για ληξιπρόθεσμες οφειλές οι οποίες εκκαθαρίστηκαν στο 80% του στόχου που είχε τεθεί.

Το θέμα της αλλαγής των  πρωτογενών πλεονασμάτων δεν τέθηκε στην σημερινή συζήτηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή