Υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Ευελιξία στο Σύμφωνο Σταθερότητας

Υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Ευελιξία στο Σύμφωνο Σταθερότητας

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε Κοινή Διακήρυξη, με αναφορά στην ανάγκη ευελιξίας κατά την εφαρμογή του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, με έμφαση στο σκέλος της ανάπτυξης, όπως επίσης στην προώθηση των δημοκρατικών διαδικασιών στην Ευρώπη και στην ενίσχυση της λογοδοσίας και του ρόλου του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατέληξαν οι εργασίες της Συνόδου Υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και κορυφαίων στελεχών του Ευρωκοινοβουλίου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα, στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Φαληρικό Δέλτα.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκος Ξυδάκης επισήμανε ότι «οποιοσδήποτε δημοκρατικός και εχέφρων Ευρωπαίος πολίτης δεν έχει ξεχάσει τις σκοτεινές περιόδους του 20ού αιώνα, ανησυχεί για την άνοδο της ακροδεξιάς που υπάρχει κίνδυνος σε κάποιες χώρες να βρεθεί επικεφαλής και σε άλλες να συγκυβερνά». Ο Γάλλος υφ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ υπογράμμισε τη σημασία της Ευρωμεσογειακής Συνόδου και χαρακτήρισε την Κοινή της Διακήρυξη «μια σημαντική συνεισφορά στην επανεκκίνηση του ευρωπαϊκού σχεδίου. Ακούσαμε παρατηρήσεις και σχόλια, σύμφωνα με τα οποία η χθεσινή και η σημερινή συνάντηση δεν θα κατέληγαν σε κάτι έξυπνο. Αποδεικνύεται ότι αυτό που δεν είναι τόσο έξυπνο είναι το δόγμα της λιτότητας, αφού δεν έδωσε θετικά αποτελέσματα ούτε στην κοινωνία, ούτε στην οικονομία αλλά ούτε και στην ενότητα της Ε.Ε».

Πέραν του Γάλλου υφυπουργού, φιλοξενούμενοι του κ. Ξυδάκη ήταν ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Μάλτας, Λουίς Γκρες, ο Ιταλός υφ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων παρά τω Πρωθυπουργώ Σάντρο Γκότσι και η υφ. Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας, Μαργκαρίντα Μάρκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή