Η πορεία των εσόδων στη συνάντηση Τσακαλώτου – θεσμών

Η πορεία των εσόδων στη συνάντηση Τσακαλώτου – θεσμών

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού εξετάστηκε στη σημερινή συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτου και του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ. Γ Χουλιαράκη με τους επικεφαλής της τρόικας.

Το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει να επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές της χώρας για το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών στη σημερινή συνάντηση, οι υπουργοί επισήμαναν  ότι είναι καλή η πορεία των εσόδων και των δαπανών στον τρέχοντα προϋπολογισμό.

Σύμφωνα με το υπ. Οικονομιών στη συνάντηση η ελληνική πλευρά υποστήριξε ότι τα έσοδα του 2016 παρουσιάζουν βελτίωση σε σχέση με τις προβλέψεις και εκτίμησαν ότι η βελτιωμένη εικόνα θα διατηρηθεί και το 2017 εξαιτίας των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό είναι και το επιχείρημα του οικονομικού επιτελείου για το πώς θα χρηματοδοτηθεί το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) το 2017.

Ωστόσο, παραμένει ακόμα ανοιχτό το θέμα της χρηματοδότησης του για το 2018 ενώ δεν είναι γνωστό αν η τρόικα αποδέχεται την επιχειρηματολογία της Αθήνας για τη χρηματοδότηση του ΚΕΑ το 2017.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή