Με άνοδο 1,37% έκλεισε το Χ.Α.

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε κέρδη 1,37% ολοκλήρωσε τη σημερινή τελευταία συνεδρίαση το Χρηματιστήριο.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε στις 559,50 μονάδες ενώ είχαν προηγηθεί 4 πτωτικές συνεδριάσεις αυτή την δεύτερη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου. Το μόνο αξιοσημείωτο στοιχείο της σημερινής συνεδρίασης ήταν ο μεγάλος όγκος συναλλαγών που έφθασε τα 140 εκατ. ευρώ. Η αιτία αυτής της ανόδου είναι οι σημερινές διαγραφές της Alpha Bank, του ΟΤΕ και της Eurobank από τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600 γεγονός που οδήγησε μεγάλο αριθμό funds να προχωρήσουν σε εκροές μετοχών που ξεπέρασαν τα 40 εκατομμύρια τεμάχια.

Κατα τα άλλα η αγορά παρέμεινε σε υποτονική κατάσταση. Οι συναλλαγές κατευθύνθηκαν σε τράπεζες και εμποροβιομηχανικές μετοχές του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, οι οποίες όμως είχαν χαμηλό δείκτη εμπορευσιμότητας. Η τρίτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου θα είναι αφιερωμένη στο 11ο road show (οδοιπορικό παρουσιάσεων) που διοργανώνει το Χρηματιστήριο για τις εισηγμένες στο Λονδίνο. Φέτος θα παρευρεθούν 27 εισηγμένες, ενώ ακύρωσαν η Attica Bank και ο ΟΛΠ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή